Memorialul „Mihail Stoianov” la volei masculin

S-a desfăşurat ediţia ordinară a competiţiilor la volei bărbaţi în memoria lui Mihail Stoianov, care a activat în calitate de antrenor al Şcolii sportive din oraşul Cimişlia, altoind dragostea pentru această probă mai multor generaţii de copii, până s-a stins subit din viaţă, când abia trecuse de 50 de ani.

Întrecerile au fost câştigate de către echipa Primăriei din centrul raional. Mai întâi, aceasta a trecut, destul de uşor, de formaţia satului Bogdanovca Veche, pe care a învins-o cu scorul general de 2:0 (25:15 şi 25:11).

În  cea de a doua partidă, cu voleibaliştii de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din oraşul Cimişlia, campionii au avut anumite emoţii, dar până la urmă şi-au adjudecat victoria în două seturi – 25:21 şi 25:19.

Captivantă a fost lupta pentru următoarele două locuri premiante, în care s-au întâlnit reprezentativele Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” şi localităţii Bogdanovca Veche. Primul set a revenit elevilor (25:20), iar în cel de-al doilea, mai puternici au fost sportivii rurali (25:18). Setul decisiv a fost unul pe muchie de cuţit, când ba o echipă, ba alta conducea. Până la urmă, cu puţin noroc, la o diferenţă de numai două puncte, au învins adolescenţii – 15:13.

Astfel, reprezentativa instituţiei de învăţământ s-a situat pe locul doi, iar cea a satului s-a mulţumit cu locul trei.

Secţia cultură, tineret şi sport din cadrul Consiliului Raional Cimişlia a oferit învingătorilor diplome de gradele respective şi premii băneşti: pentru locul întâi – 900 de lei, pentru locul doi – 700 de lei, pentru locul trei – 500 de lei.

Ar mai trebui de spus că familiei lui Mihail Stoianov i-a fost acordat un ajutor material de 500 de lei.

 Ion  CIUMEICĂ