Consolidarea proiectului „Bunicii Grijulii” la Cahul

La 16 mai, Ion Groza, președintele raionului Cahul, însoțit de Iurie Briceag, șeful Inspectoratului de Poliție Cahul au avut o întrevederea cu președintele Asociației Obștești „Bunicii Grijulii”, Galina Cotorobai, cu șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, și cu echipa de implementare a proiectului „Bunicii Grijulii”.

În acest context, dialogul desfășurat s-a axat pe necesitatea bunei colaborări, pe susținere reciprocă și acțiuni concrete în asigurarea dezvoltării continue a proiectului. Astfel, Ion Groza a menționat importanța proiectului „Bunicii Grijulii” pentru siguranța copiilor, precum și pentru integrarea vârstnicilor în activități social utile, exprimându-și deschiderea în implementarea și consolidarea proiectului întru atingerea scopului primordial de a ocroti cetățenii. În acest sens, vor fi oferite anual două bilete la stațiunea balneo-sanatorială pentru cei mai grijulii bunici care vor obține performanțe înalte în activitatea desfășurată.

„Bunicii Grijulii” fac apel către reprezentanții administrațiilor publice locale și potențiali parteneri să nu rămână indiferenți față de problema siguranței copiilor, să se implice activ în dezvoltarea acestui serviciu, căci doar împreună se făurește viitorul prosper și sigur!

În incinta Inspectoratului de Poliție Cahul a fost organizat atelierul de instruire a voluntarilor proiectului „Bunicii Grijulii” privind activitățile ce urmează a fi desfășurate de către aceștia, pentru asigurarea securității copiilor pe teritoriul raionului Cahul.

„Bunicii grijulii” reprezintă o campanie de promovare și asigurare a securității celor mici, atunci când sunt în drum spre școală sau spre casă. Campania este inițiată de Poliția Republicii Moldova, experiența fiind preluată din Italia.

Proiectul se referă la prezența persoanelor în etate la trecerile de pietoni din preajma instituțiilor de învățământ, pentru ca să ajute copiii să traverseze strada.

„Acest proiect presupune implicarea persoanelor de vârsta a treia, cu responsabilitate civică înaltă, care nu sunt indiferente, care au nepoţi şi vor să se implice în protejarea lor”, a declarat șeful adjunct al Inspectoratului Național de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc.

Sorina REMENTOVA