Ajutor frăţesc pentru Cenac de la Gorgota

Casa de cultură a satului Cenac din raionul Cimişlia a fost reparată capital pe banii oferiţi de către Consiliul local din comuna Gorgota, judeţul Prahova, România, ambele localităţi având semnat un acord de înfrăţire şi colaborare reciproc avantajoasă.

Cu ocazia hramului satului Cenac din raionul Cimişlia, care a fost serbat marţea trecută, aici a avut loc sfinţirea de către un sobor de preoţi de la bisericile ortodoxe din localitate, din comuna vecină Javgur şi din comuna prahoveană Gorgota din România, a căminului cultural renovat.

Programul sărbătorii de la Cenac a început cu un serviciu divin oficiat la sfântul lăcaş din centru satului şi a continuat cu o serie de felicitări adresate gazdelor cu ocazia acestui important eveniment din viaţa lor. Printre vorbitori s-au numărat: Vasile Spânu, secretarul Consiliului Raional Cimişlia, Ionuţ Dumitru, primarul comunei româneşti Gorgota, dar şi primarii satelor megieşe: Nadejda Costaş de la Topala, Gheorghe Vacarciuc de la Javgur, Petru Tomailî de la Dezghingea, unitatea teritorial-autonomă Găgăuzia.

Autorităţile publice locale au găsit de cuviinţă să ofere cadouri oamenilor de vârstă înaintată, familiilor care au sărbătorit nunţile de aur şi de argint, părinţilor cu mulţi copii, nou-născuţilor.

În cadrul manifestării a fost prezentat şi un bogat concert la care au participat  Ansamblul de cântece şi dansuri populare „Tradiţie şi Continuitate” din comuna Gorgota, judeţul Prahova, compozitorul şi interpretul Ian Raiburg din Chişinău, micuţii de la grădiniţă, elevii de la Gimnaziu şi colectivul vocal de femei de la Casa de cultură din localitate.

Iar în prima jumătate a zilei de 22 mai curent, amatorii de sport au avut parte de întreceri la diferite probe: atletica uşoară, lupta naţională „Trânta”, fotbal.

Ion CIUMEICĂ