Braconieri capturați în area lacului Beleu, Foto: Poliția de Frontieră

Au prins pește în mod ilegal, isprava a doi bărbați din raionul Cahul

  Angajații Poliției de Frontieră de comun cu reprezentanții Serviciului piscicol au desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii pescuitului ilegal în apele de frontieră. În rezultat,  au fost documentați doi  locuitori ai localității Colibași, r-nul Cahul, care au prins ilegal peste 40 de kilograme de pește.

  Bărbații în vârstă de 27 și 32 de ani au ignorat restricțiile impuse în perioada de prohibiție, dar și faptul că în lacul Beleu este interzis pescuitul, și nestingherit au aruncat în ape 16 plase. 

Braconieri capturați în area lacului Beleu, Foto: Poliția de Frontieră
Braconieri capturați în area lacului Beleu, Foto: Poliția de Frontieră

   Până la depistarea braconierilor, aceștia reușiseră să prindă 40 kg de pește de diferite specii. Cazul a fost consemnat în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Brânza, în urma unei conlucrări dintre echipele mobile din cadrul IGPF și angajații Inspectoratului Ecologic de Stat.
   Tinerii împreună cu bunurile depistate, au fost reținuți de angajații Inspectoratului Ecologic de Stat pentru atragere la răspundere contravențională și calcularea prejudiciului adus mediului.

  De menținut este faptul că de la începutul lunii aprilie și pe parcursul a 70 de zile consecutive, pe teritoriul R. Moldova a fost stabilită perioada de prohibiţie în obiectivele acvatice piscicole naturale.

În context, pe lângă atribuţiile principale, conferite de lege, polițiștii de frontieră participă alături de alte instituţii abilitate ale statului, la asigurarea protecţiei fondului piscicol natural, prin prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal.