Aviz pentru toată lumea: programarea prealabilă la Ambasada  României este obligatorie

  Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români care solicită servicii consulare prin intermediul misiunilor diplomatice, Ambasada României în Republica Moldova reaminteşte că toate serviciile consulare la Secţia Consulară a Ambasadei României la Chişinău se prestează NUMAI  pe bază de programare prealabilă.

  Programările se obţin prin Ghişeul Consular Online la adresa www.econsulat.ro. Scopul acestui instrument este de a scurta timpul de aşteptare al petenţilor şi de a rezolva, de o manieră operativă, profesionistă serviciile consulare de orice natură (redobândirea cetăţeniei române, înscrierea/transcrierea actelor de stare civilă româneşti, obţinerea documentelor de călătorie etc.).

  Menţionăm că, pentru a putea da curs solicitărilor cetăţenilor români, este necesară programarea prealabilă pe portalul menţionat, context în care persoanele interesate trebuie să-şi creeze un cont pe portalul amintit. Reamintim că, pentru completarea cererilor de servicii consulare, pe www.econsulat.ro sunt prezentate, spre exemplificare, materiale video care detaliază modul în care trebuie completate astfel de cereri de servicii consulare.

 REAMINTIM că programările pentru servicii consulare realizate prin intermediul portalului www.econsulat.ro sunt în totalitate gratuite.

  Reiterăm apelul de a nu solicita serviciile unor persoane sau societăţi de consultanţă care pretind a fi colaboratori ai oficiilor consulare. Puteţi fi victime ale infracţiunii de înşelăciune.

  Misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din străinătate nu îşi asumă nici o răspundere pentru plăţile şi serviciile solicitate sau efectuate în afara acestora.