Polonia susține raionul Cahul

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polonia în Republica Moldova, Bartlomiej Zdaniuk, s-a aflat marţi, 8 mai, în vizită de lucru în raionul Cahul. Excelența Sa a avut întrevederi, în incinta Consiliului Raional, cu reprezentanţii autorităţilor publice locale de nivelul I şi II, cu consilieri, profesori și elevi.

În prima parte a vizitei, Excelența Sa, însoțit de preşedintele raionului Cahul, Ion Groza, a vizitat expoziția de proiecte ce au fost implementate în localitățile raionului Cahul cu suportul poporului polonez. Primarii localităților beneficiare ai diverselor proiecte au adus mulțumiri în persoana Excelenţei Sale conducerii Poloniei pentru susținerea acordată.

Apoi, Bartlomiej Zdaniuk a avut o întrevedere cu conducerea raionului. În contextul discuțiilor desfășurate, președintele raionului a adus mulțumiri ambasadorului pentru interesul manifestat față de raionul Cahul și l-a informat despre activitatea, succesele și problemele cu care se confruntă localitățile din teritoriu și autoritățile publice locale în soluționarea acestora.

După întrevederea cu conducerea raionului, diplomatul polonez a susținut lecția publică „Promovarea valorilor europene și euro-atlantice în zonele rurale” împreună cu Ana Negru, coordonator de programe la Centrului de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova. La aceasta au contribuit cu prezentări și informații ample în domeniu și Mihaela Milea, Vasile Jurcă, Mihaela  Creangă, elevi în clasa XII la Liceul teoretic „Ion Creangă”.

Ambasadorul Poloniei a menționat disponibilitatea țării sale de a susține și a se implica în identificarea eventualelor proiecte în domeniul măsurilor de încredere și îmbunătățirii vieții oamenilor raionului Cahul.

Sorina REMENTOVA