Volei: oaspeţii au fost mai puternici

Şcoala sportivă din oraşul Cimişlia a găzduit, sâmbăta trecută, ediţia ordinară, a patra la număr, a competiţiei regionale de volei feminin, care  s-a încheiat cu victoria formaţiei din raionul Hânceşti.

Cinci echipe din diferite zone ale Republicii Moldova s-au aliniat la deschiderea oficială a întrecerilor la volei pentru fete, organizate în permanenţă în primăvara fiecărui an de către neobositul antrenor Gheorghe Andriuca, director de onoare al Şcolii sportive din oraşul Cimişlia.

La ceremonie a fost prezent şi Vasile Melente, vicepreşedinte al acestui raion pentru problemele sociale, care a adresat un cuvânt de salut participantelor, menţionând frumusețea și farmecul deosebit al voleiului.

Competiţiile propriu-zise au debutat cu partida dintre gazde şi formaţia din satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni. Spre dezamăgirea suporterilor din oraşul Cimişlia, echipa lor favorită a fost nevoită să cedeze oaspeţilor cu scorul general de 1:2.

Din păcate, fetele de la Şcoala sportivă din localitate nu şi-au mai putut reveni din şocul psihologic în care au intrat după prima înfrângere, suferind pierderi şi în celelalte întâlniri.

Lupta decisivă pentru întâietate s-a dat între voleibalistele din raionul Hânceşti şi cele din oraşul Ceadîr-Lunga. Deşi se considerau favorite, fetele din unitatea teritorial-autonomă Găgăuzia au cedat în fața adversarelor.

Astfel, locul întâi a fost ocupat de reprezentativa hânceşteană. Poziţia a doua a fost ocupată de reprezentativa de la Ceadâr-Lunga. Ultimul loc premiant a revenit unei alte formaţii din regiunea găgăuză – sportivelor din localitatea Copceac.

Celor mai bune echipe li s-a înmânat diplome şi premii băneşti.

Ion CIUMEICĂ