FC Cahul: Trei puncte după trei meciuri disputate

Fotbal Club Cahul-2005 a început relativ slab sezonul actual al Campionatului Republicii Moldova, în Divizia A: după trei meciuri disputate până în prezent, echipa din sudul ţării a acumulat tot atâtea puncte, a marcat două goluri, a scăpat în propria poartă tot două şi ocupă un loc la mijlocul clasamentului.

Startul competiţiilor a fost dat la 21 aprilie 2018, când formaţia cahuleană a întâlnit acasă, pe stadionul Atlant, echipa Grănicerul din raionul Glodeni. Debutul s-a dovedit a fi unul cu stângul pentru gazde, căci soarta meciului a fost decisă de un singur gol, marcat, la sfârşitul primei reprize, de către oaspeţi.

Peste o săptămână, FC Cahul-2005 s-a reabilitat. Evoluând în deplasare, pe un gazon sintetic din municipiul Chişinău în compania Clubului Sportiv de Fotbal Sparta, sportivii din sudul ţării s-au impus cu scorul de 2:0 prin golurile înscrise de Haritov, în minutul 43, şi de Carastoian, peste 20 de minute de la începerea reprizei secunde.

Etapa a treia a campionatului ţării în eşalonul secund al fotbalului autohton s-a desfăşurat la 5 şi 6 mai. Cahulenii au evoluat pe teren propriu şi au suferit o nouă înfrângere. De astă dată în faţa FC Codru din raionul Străşeni. Ca şi în primul meci, a fost înscris doar un gol, în minutul 37, de către atacantul Mirciu de la Codru.

În mare măsură, această evoluare instabilă a formaţiei cahulene se explică prin faptul că aceasta nu are, până în prezent, un antrenor oficial. După o serie de avertismente, Federaţia Moldovenească de Fotbal a fost nevoită să aplice o amendă de 2000 de lei pentru faptul că echipa nu are la timonă un specialist în domeniu.

În eşalonul al doilea al fotbalului moldovenesc, în care sunt prezente 12 echipe, mai joacă o reprezentativă din regiunea de sud a ţării. Este vorba de FC Saxan din oraşul Ceadâr-Lunga. În cele trei întâlniri avute în actualul sezon competiţional, aceasta a înregistrat o egalitate şi a suferit două înfrângeri, fiind, pentru moment, pe penultima poziţie în clasament.

Următoarele meciuri în Divizia A de fotbal se joacă la sfârşitul săptămânii curente. Sâmbătă, cu începere de la ora 17.00, cahulenii se vor duela, în capitală, cu unul din lideri – FC Victoria.

Iar duminică, Fotbal Club Saxan va primi, la Ceadâr-Lunga, pe FC Sireţi din raionul Străşeni.

Ion CIUMEICĂ