Reprezentanții presei locale, în vizită la Parlament

Reprezentanții presei locale, a organizațiilor mass-media și a reprezentanților misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova au fost invitați la un tur ghidat în Parlament cu ocazia Zilei mondiale a libertății presei.

Vizitatorilor le-au fost prezentate oportunitățile oferite mass-media acreditate la Parlament, facilitățile existente pentru o activitate transparentă a instituției precum și proiectele în desfășurare pentru îmbunătățirea calității comunicării dintre instituție și media.

Președintele Parlamentului Andrian Candu a salutat vizitatorii și a mulțumit presei pentru munca pe care o fac. El a făcut poze fotografilor acreditați pentru activitatea Legislativului și lucrările cărora sunt expuse în Parlament într-o expoziție organizată al doilea an cu ocazia Zilei Libertății Presei.

”O presă liberă, pluralistă și independentă este o componentă esențială a unei societăți democratice. Pe platformă parlamentară am constituit un grup de lucru, susținut de Proiectul Comun al Uniunii Europene și Consiliului Europei «Promovarea libertății și pluralismului mass-media în Republica Moldova». Reprezentanți ai mass-mediei și ai societății civile elaborează legislația pentru media, iar proiectele prezentate sunt promovate în Parlament. Până la această oră, a fost votat în prima lectură noul Cod al audiovizualului și adoptată Concepția privind dezvoltarea mass-media. Așteptăm și alte proiecte”, a menționat Andrian Candu de la tribuna principală a Parlamentului.

Parlamentul, al doilea an consecutiv, organizează expoziția fotografilor acreditați la Parlament în luna mai, cu ocazia Zilei mondiale a libertăţii presei,  proclamată de Adunarea Generală a ONU în 1993. Marcată anual pe data de 3 mai, Ziua mondială a libertăţii presei aduce în atenţia publică importanţa şi necesitatea respectării libertăţii de exprimare.