La start – Divizia A

În zilele de odihnă de la sfârşitul acestei săptămâni, va fi dat startul ediţiei din anul curent a Campionatului Republicii Moldova la fotbal, în eşalonul secund.

La competiţii participă 12 formaţii. La 6 aprilie 2018, când la Federaţia Moldovenească de Fotbal a avut loc tragerea la sorţi privind disputarea meciurilor din cadrul primei etape, printre cele 12 concurente figura şi Clubul de Fotbal Sparta din satul Selemet, raionul Cimişlia.

După aceasta, însă, a devenit cunoscut că echipa în cauză se retrage din campionat, ea fiind înlocuită cu formaţia Codru din raionul Străşeni.

Astfel, regiunea de sud a ţării va fi reprezentată în Divizia A de un singur lot, cel al Fotbal Club Cahul-2005.

Noul sezon competiţional din cadrul Federaţiei naţionale de specialitate este organizat în toate grupele valorice şi categoriile de vârstă, atât la bărbaţi, cât şi la femei, după o nouă formulă. Ea presupune începerea întrecerilor primăvara şi terminarea lor în toamna aceluiaşi an.

Meciul de start al primei etape cahulenii îl vor juca acasă, pe stadionul Atlant cu gazon sintetic, în compania FC Grănicerul de la Râşcani. Partida se va disputa sâmbătă, 21 aprilie a.c., cu începere de la ora 16.00.

Tot în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră se vor desfăşura întâlnirile dintre echipele: FC Floreşti şi FC Victoria  Cricova; Clubul Sportiv Real Succes Chişinău şi FC Codru Străşeni; Iskra Râbniţa şi Clubul de Fotbal Ungheni.

Iar pentru duminică, 22 aprilie curent, tot pentru ora 16.00, sunt programate meciurile: FC Spicul Chişcăreni – FC Sângerei şi FC Sireţi – Clubul Sportiv de Fotbal Sparta Chişinău.

Ion CIUMEICĂ