În sud se doreşte dezvoltarea fotbalului și se lucrează în acest sens

În cadrul unui seminar regional desfăşurat, săptămâna trecută, în municipiul Cahul, au fost abordate o serie de probleme legate de sporirea nivelului de dezvoltare a fotbalului în zona de sud a Republicii Moldova.

Factori de decizie din cadrul Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF), preşedinţi şi secretari ai asociaţiilor raionale de profil, specialişti responsabili pentru sport din cadrul consiliilor raionale ale acestei regiuni au luat cunoştinţă de experienţa acumulată de gazde în domeniul respectiv.

Aceasta s-a întâmplat pe parcursul ședinţei ordinare de lucru a Asociaţiei de fotbal din raionul Cahul, la care au participat şi reprezentaţii cluburilor şi echipelor din  unitatea teritorial-administrativă în cauză.

Un raport amplu despre rezultatele obţinute şi acţiunile desfăşurate în anul trecut a prezentat Vasile Poroşenco, preşedintele ARF Cahul. De asemenea, el a adus la cunoştinţă sarcinile şi programul de activităţi pentru 2018.

Ruslan Berzoi, vicepreşedinte al FMF, a exprimat sincere mulţumiri lui Ion Groza, președintele raionului Cahul, prezent la eveniment, pentru atenţia deosebită pe care acesta o acordă dezvoltării fotbalului.

Pe parcursul şedinţei, Alexei Gheorghiu, managerul Oficiului de dezvoltare al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Regiunea sud, a înaintat spre discuție chestiuni  ce țin de organizarea diferitelor competiții pentru seniori, copii și juniori, de dezvoltarea fotbalului feminin, de desfăşurarea întrecerilor pentru veterani.

Au fost aduse la cunoştinţă și alte informații despre voluntariat sau despre procedura de înregistrare a cluburilor de fotbal.

În opinia lui Victor Stână, preşedintele Asociaţiei raionale de fotbal Cimişlia, seminarul a fost unul foarte util şi va contribui, fără îndoială, la prosperarea în continuare a acestei importante probe sportive.

Ion CIUMEICĂ