„Mărţişorul sportiv” de la Cimişlia

A devenit tradiţie organizarea de către Secţia cultură, tineret şi sport a Consiliului Raional Cimişlia, în prima lună de primăvară, a „Mărţişorului sportiv”. Nu a fost o excepţie nici anul curent, când pe parcursul lunii martie s-au desfăşurat competiţii la patru probe: volei, baschet, tenis de masă şi fotbal în sală.

Cei mai puternici au fost cimişlienii

Prima probă disputată din cadrul „Mărţişorului sportiv” a fost voleiul, la întreceri participând atât formaţii masculine, cât şi echipe feminine.

În lupta pentru trofeele puse în joc s-au inclus şase  reprezentative de bărbaţi. În finala mare s-au întâlnit sportivii din oraşul Cimişlia şi din satul Bogdanovca Veche. Şi dacă în primul set încordarea s-a făcut resimţită pe tot parcursul lui (scor final 25 la 21 pentru cimişlieni), în cea de a doua partidă superioritatea celor din oraş a fost evidentă – 25 la 12.

Astfel, echipa de la Cimişlia a devenit campioană, pe locul doi s-a situat cea de la Bogdanovca Veche, iar locul trei a revenit tinerilor de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, care în meciul decisiv au dispus cu scorul de 2:0 în faţa concurenţilor de la Satul Nou,

Şi competiţiile la femei au fost câştigate de către reprezentantele oraşului Cimişlia. Este vorba de voleibalistele din formaţia „Atlantic”. Pe locul doi s-a situat o altă selecţionată din centrul raional, de la Şcoala sportivă. Locul trei a fost ocupat de elevele Liceului internat cu profil sportiv din comuna Lipoveni.

Surpriza baschetbaliştilor de la Porumbrei

Competiţiile la cea de-a doua probă inclusă în programul întrecerilor au furnizat o surpriză de proporţii. Pentru prima dată, titlul de campioni ai raionului Cimişlia au revenit baschetbaliştilor din comuna Porumbrei, care şi-au învins, relativ uşor, toţi cei patru adversari.

Pe poziţia secundă s-au situat gazdele (partidele au avut loc la complexul sportiv acoperit din satul Gura Galbenei).

Una dintre favoritele turneului, reprezentativa primăriei Cimişlia, s-a mulţumit cu locul trei, după ce a suferit înfrângeri în faţa primelor două clasate.

Şi-au luat revanşa

Sportivii din centrul raional şi-au luat, într-un fel, revanşa la tenis de masă, probă la care au învins atât la bărbaţi, cât şi la femei.

Podiumul de premiere la masculin a fost completat de formaţia comunei Gradişte (locul doi) şi de cea a comunei Lipoveni (locul trei).

La concursul feminin, campioanele au fost urmate de tenismenele de la Satul Nou şi de cele de la Lipoveni.

Se cere menţionat faptul că a fost organizat şi un turneu individual, la care au participat 24 de persoane de ambele sexe. Partida decisivă a fost jucată de doi sportivi din oraşul Cimişlia – Vasile Pasat şi Veaceslav Mutu. A învins cel dintâi, cu scorul de 3:2.

O altă surpriză, la fotbal în sală

Ultima probă a „Mărţişorului sportiv”, futsal, a furnizat încă o surpriză. În partida finală, în urma loviturilor de departajare, cu scorul de 11:10, fotbaliştii comunei Albina au trecut de formaţia „Arsenal” din oraşul Cimişlia, învingătoare de mai multe ori a turneelor de minifotbal.

În lupta pentru locul trei, reprezentativa de la Gura Galbenei s-a impus cu scorul de 8:6 în duelul cu formaţia satului Batâr, o altă revelaţie a acestor întreceri.

Ar mai trebui de spus că la turneu au participat 10 reprezentative din diferite localităţi ale raionului Cimişlia.

Ion CIUMEICĂ