Festivităţi, la Câmpina, dedicate Unirii Basarabiei cu România

Primăria Câmpina și Consiliul local al acestui municipiu din judeţul Prahova, România, înfrăţit cu oraşul Cimişlia din Republica Moldova, a organizat, în perioada 29-31 martie 2018, două manifestări  cultural-ştiinţifice cu genericul „Basarabia, pământ românesc”.

După cum informează cimislia.md, evenimentele au cuprins un simpozion cu tematică istorică și un spectacol artistic la Casa de cultură din Câmpina. Astfel, Primăria Cimișlia a fost invitată la aceste festivităţi legate de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, iar componența delegației a inclus 12 persoane în frunte cu Sergiu Suhan, consilier orășenesc, și Ansamblul de dansuri populare „La Izvor”.

În cadrul acestor întâlniri, pe data de 30 martie 2018, a fost semnat Contractul de colaborare între instituțiile preșcolare ale Cimișliei și Câmpinei, reprezentate de  Liliana Nicuță, directoarea Grădiniței-creșă „Făt–Frumos”, și Elena Georgeta Savu, șefa Grădiniței „Iulia Hasdeu”.

Potrivit acestui document, ambele instituții preșcolare vor realiza și dezvolta relaţii de cooperare în următoarele domenii: activități extra-curs în comun; proiecte educaționale; parteneriat și colaborare în domeniile: educație, cultură, știință; dezbateri pe diverse teme culturale și curriculare.

De asemenea, menționăm că municipiul Câmpina a semnat în data de 22 martie anul curent Declaraţia de Unire şi Recunoaştere a Actului Unirii Basarabiei cu Patria–Mamă, România, din 1918.

Ambele evenimente au fost organizate în contextul Sărbătoririi Marii Uniri de la 1918 și al reafirmării dorinței de reunire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Reiterăm că orașul Câmpina este înfrățit cu orașul Cimișlia din primăvara anului 2015, iar relațiile de colaborare sunt în continuă dezvoltare.

Administraţia publică locală a oraşului Cimişlia aduce mulțumiri deosebite Primăriei Câmpina şi Consiliului local din acest municipiu pentru invitație și pentru tot suportul pe care îl acordă fraților de peste Prut.

Ion CIUMEICĂ