Fostul cinematograf de la Cahul va fi demolat

  După mai multe discuții și tentative de a decide soarta clădirii fostului cinematograf din municipiul Cahul, aleșii locali și-au exprimat votul în favoarea demolării și construcției unui nou edificiu cu destinație comercială.

  Clădirea cinematografului din Cahul de mai mulți ani este în stare avariată, iar proprietarii actuali, un lanț național de supermarketuri, de mai multe ori au solicitat de la Consiliul municipal autorizarea lucrărilor de demolare a edificiului și proiectarea și construcția unui nou obiectiv, scrie ziuadeazi.md.

  La acel moment, cererea antreprenorului a fost respinsă pe motiv că la privatizarea edificiului era prevăzută destinația cădirii – cinematograf, or această destinație urmează a fi păstrată, indiferent de proprietar.

  „Cahulenii au de ales între „o clădire care se dărâmă sau să construim ceva frumos”, menționa Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul.

 Iar pentru ca locuitorii orașului să nu simtă lipsa cinematografului, edilul-șef al orașului Cahul a făcut o înțelegere cu directorul teatrului din Cahul să proiecteze și filme în zilele în care nu sunt spectacole. „Am vorbit cu directorul teatrului pentru a începe în curând proiecții de film sâmbătă seara la sediul teatrului vechi, pentru a deprinde populația, iar când va fi gata sediul nou, să trecem acolo, va fi și frumos și rentabil, astfel vom avea și cinematograf”, a adăugat acesta.

  Decizia finală de autorizare a proiectării și construcției noului edificiu a fost adoptată de Consiliul municipal Cahul la 19 martie cu votul a 16 consilieri din cei 22 prezenți.

  Astfel, potrivit reprezentanților întreprinderii care deține clădirea, urmează să fie investite circa 27 de milioane de lei în noul edificiu, care va reprezenta o clădire cu două etaje, primul fiind ocupat de un supermarket, iar la al doilea fiind amenajate spații de odihnă și agrement.