În orașul Cahul va apărea un sistem de supraveghere video

La ședința ordinară a consiliului municipal Cahul, din 15 martie, consilierii au aprobat alocarea sumei de peste 200 de mii de lei pentru crearea unui sistem de supraveghere video a orașului.

Astfel, potrivit documentelor prezentate consilierilor, în oraș urmează să fie instalate 29 de camere video, iar serverul unde vor fi colectate datele se va afla în incinta Inspectoratului de Poliție Cahul.

Totodată, la propunerea consilierei Natalia Dimitriuc, autoritățile locale vor identifica posibilitatea asigurării accesului populației la imaginile de pe camere în regim real.

Potrivit schemei de amplasare, șapte camere vor fi amplasate în nemijlocita apropiere de instituțiile preșcolare din orașul Cahul, 13 camere de supraveghere în intersecțiile orașului și încă opt camere – în locurile publice din municipiu.

„Sistemul comun de supraveghere video are scopul de a preveni cazurile de încălcare a ordinii publice și a infracțiunilor”, a specificat Iurie Briceag, șeful Inspectoratului de Poliție Cahul.

Vedeți mai jos adresele  și numărul de camere care urmează să fie amplasate în mun. Cahul:

Sorina REMENTOVA