Partide amicale la şah

Prima rundă a întâlnirilor amicale între şahiştii din oraşul Cimişlia şi cei din satul Topala

Cluburile de şah şi jocul de dame din oraşul Cimişlia şi din satul Topala, acelaşi raion, şi-au demonstrat măiestria în cadrul unor partide amicale susţinute în această aşezare rurală.

Pentru reprezentativa din centrul raional au jucat: Veacesalav Mutu, Stanislav Cepalâga, Andrei Malcoci şi Matfei Dimitriu.

Gazdele au aliniat la startul întercerilor următorul cvartet: Mihai Guţu, Constantin Gheras, Sergiu Gheras şi Ion Antocean.

În baza unei înţelegeri prealabile, fiecare şahist dintr-o echipă s-a confruntat cu fiecare membru al celeilalte formaţii.

Oaspeţii au început întrecerile în mare forţă, reuşind să învingă în toate cele patru întâlniri disputate în cadrul primei runde.

În continuare, însă, șahiștii din Topala s-au acomodat cu tactica de joc a cimişlienilor şi fiecare din următoarele două runde s-au încheiat la egalitate, cu scorul de 2:2.

Destul de încordată a fost şi runda a patra, în care s-a înregistrat o singură remiză, scorul aici fiind, ca şi la început, favorabil oaspeţilor, 2,5:1,5.

Astfel, scorul final al turneului dintre Clubul de şah şi jocul de dame din oraşul Cimişlia şi cel din satul Topala a fost de 10,5:5,5 pentru sportivii din centrul raional.

Apogeul acestor întâlniri amicale l-a constituit simultanul de şah, în care Veaceslav Mutu s-a confruntat cu trei colegi de-ai săi şi cu trei adversari de la faţa locului. Deşi a jucat în toate cele şase partide cu piesele negre, cel mai bun şahist cimişlian s-a impus în patru meciuri, iar alte două le-a terminat la egalitate.

Au reuşit să obţină remize Andrei Malcoci din centrul raional şi Constantin Gheras de la Topala.

Membrii celor două cluburi de şah şi jocul de dame au convenit să continue partidele amicale. Următoarea întâlnire va avea loc în oraşul Cimişlia.

Ion Ciumeică