O importantă întreprindere germană a ajuns la Cahul

În contextul consemnării a 27 de ani de la înființarea Serviciului de ocupare din Republica Moldova, la 19 februarie, AOFM Cahul a organizat Ziua Ușilor Deschise. Cu acest prilej au fost așteptați toți cei care doresc să cunoască din interior modul în care își desfășoară activitatea agenția și să obțină informații utile privind facilitarea accesului pe piața forței de muncă.

Evenimentul a avut ca scop sensibilizarea societății privind rolul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă ca prestator de servicii gratuite pe piața muncii persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatorilor, precum și informarea despre serviciile prestate, inclusiv informarea privind serviciile de ghidare în carieră și măsurile de ocupare a forței de muncă implementate la nivel teritorial de către AOFM.

„Pe parcursul acestei zile, avem mai multe activități, dar una dintre cele mai importante este întâlnirea persoanelor care se află în căutarea unui loc de muncă cu reprezentanții firmei DRAXLMAIER, o firmă de producere a cablajelor pentru automobile, care intenționează să deschidă o filială și la Cahul. Pe parcursul zilei vom mai avea, de asemenea, seminare de informare, sesiuni de întrebări către specialiștii AOFM. Astăzi așteptăm să ne viziteze peste 300 de persoane interesate să se angajeze în câmpul muncii”, a declarat Eugenia Sarsaman, șefa AOFM Cahul.

Compania germană DRAXLMAIER activează deja de 10 ani în Republica Moldova, mai exact, la Bălți, unde are o întreprindere cu 5000 de angajați.

„Cu o astfel de experiență frumoasă vrem să venim și la Cahul, ca să deschidem aici în viitorul apropiat o fabrică ce va avea nevoie de circa 1500- 2000 de angajați. Aici, de asemenea, vom produce cablaj electric pentru automobile de clasă lux, cum ar fi Porsche, Audi etc. Prin deschiderea fabricii la Cahul se vor oferi locuri de muncă nu doar locuitorilor orașului, dar și celor din satele apropiate de municipiu. Vom oferi condiții europene de muncă, cu pachet social, asigurare medicală și cu tot ce prevede legislația în domeniu. Vedem că zona de sud este bine dezvoltată în domeniul ingineriei, am discutat și cu reprezentanți ai Universității de la Cahul, iar tinerii specialiști vor avea oportunitatea de a rămâne aici, în țară. Oferim o șansă și muncitorilor necalificați, fiindcă avem un proces de instruire care va dura trei luni la Bălți, pentru primii colaboratori. Adițional, vom oferi transport gratuit, alocații pentru hrană de 35 de lei pe zi, bani care, dacă nu sunt folosiți zilnic de către angajați, vor veni la sfârșit de lună ca supliment la salariu”, a menționat Rodica Ciornea, șefă resurse umane la compania DRAXLMAIER.

Salariu de început al unui lucrător va fi de 3500 de lei, plus adaosuri pentru schimburile de noapte și alte bonusuri.

Deschiderea fabricii la Cahul este preconizată pentru luna iulie anul curent. Locurile de muncă vacante în cadrul companiei germane sunt: brigadieri  la sectoarele de producție de bază, brokeri, contabili, controlori calitate, declaranți vamali, maiștri secție, manager IT, operatori în secția de producție, pregătitori de materie primă, programatori IT, reparatori utilaj tehnologic, șefi de sector.

Fondat în 1958 cu oficiul în Germania, DRAXLMAIER Group furnizează celor mai importanți producători de automobile premium sisteme exclusive de interior, de stocare pentru electromobilitate, precum și componente electrice și electronice.

Sorina REMENTOVA