Agenţi economici de la Ştefan Vodă, prezenţi la Expoziţia Naţională „Fabricat În Moldova”

Mulţi vizitatori s-au arătat interesaţi de exponatele Societăţii cu răspundere limitată „Biantti”, specializată în obținerea şi comercializarea produselor nucifere

Cinci agenţi economici din diverse domenii de activitate au fost prezenţi la Expoziţia Naţională „Fabricat în Moldova”, care a fost vernisată la începutul lunii curente la Centrul „Moldexpo” din municipiul Chişinău.

Acest eveniment important din viaţa economică a ţării noastre, cu genericul „Fabricat în Moldova – fabricat pentru tine”, s-a bucurat de succes, în condiţiile în care publicului larg i-au fost prezentate ultimele inovații de pe piața autohtonă. Alături de gazde, la Expoziţia Naţională din anul curent s-au aflat reprezentanți ai sferei de afaceri din România, Belarus, Ucraina, Turcia, Iran, Letonia şi din alte ţări.

La ceremonia de inaugurare a acesteia, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, a menţionat: „Evenimentul a devenit o importantă platformă naţională pentru agenţii economici, care şi-au făcut un nume în business, precum şi pentru antreprenorii începători, şi această tendinţă va fi menţinută. Susţinând producătorii autohtoni, ne-am propus să promovăm companiile care sunt interesate în primul rând de calitate şi de beneficiul consumatorului”.

În cuvântarea sa în faţa celor prezenţi, ambasadorul Peter Michalko, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, a ţinut să sublinieze faptul că schimbul comercial şi exporturile ţării noastre spre piaţa europeană sunt în permanentă creştere, ceea ce demonstrează că mărfurile moldoveneşti devin tot mai competitive.

Pe parcursul a cinci zile, 420 de agenți economici din întreaga ţară şi-au expus o gamă largă de produse şi servicii ecologice, de calitate și performante, printre ei regăsindu-se şi cinci oameni de afaceri cu diverse domenii de activitate din raionul Ștefan Vodă.

Potrivit Olesei Moiseev, specialistă în Direcţia economie şi atragerea investiţiilor de la Consiliul Raional Ştefan Vodă, de un interes deosebit din partea vizitatorilor s-au bucurat exponatele Societăţii cu răspundere limitată „Stîș & Style”, care este specializată în fabricarea articolelor de vestimentație, în special, a pantalonilor pentru bărbați și pentru dame, acest SRL fiind membru al brandului național „Din Inimă”.

Multă lume a fost şi lângă standurile Societăţii cu răspundere limitată „Biantti” din satul Carahasani, activitatea de bază a căreia este producerea şi comercializarea produselor nucifere şi anume cultivarea nucilor şi a migdalelor, precum și a uleiului de migdale. Vom mai adăuga că scopul principal urmărit de această gospodărie este obţinerea produselor ecologic pure şi cu valoare adăugată, atât pentru piaţa internă, cât şi pentru cea externă.

Cu cinste au reprezentat raionul Ştefan Vodă la Expoziţia Naţională „Fabricat în Moldova” şi Societatea cu răspundere limitată „Vitarina Prim”, care se ocupă de producerea  pastelor făinoase „AMMI”;  Gospodăria ţărănească „Laro Lebedev”, specializată în creşterea migdalelor; precum şi meşterul popular Ion Cojocari, cu o colecţie amplă de obiecte confecţionate din fier forjat.

Olesea Moiseev a mai spus că numărul agenților economici care reprezintă, an de an, raionul Ştefan Vodă la Expoziția Națională „Fabricat în Moldova”, este în continuă creștere, ceea ce vine să confirme impactul pozitiv al participării la astfel de evenimente asupra activității entităților de afaceri.

 Ion  CIUMEICĂ