Înfrăţirea municipiilor Comrat şi Turda din România, un semn de bun augur

Serghei Anastasov, primarul municipiului Comrat din unitatea teritorial-autonomă găgăuză, Republica Moldova, şi Cristian Matei, primarul municipiului Turda din judeţul Cluj, România, au semnat, la sfârşitul săptămânii trecute, Acordul de colaborare reciproc avantajoasă între cele două localităţi.

Evenimentul s-a produs în ajunul semifinalei concursului naţional de muzică uşoară, în care urma să fie stabilit reprezentantul României la finala Eurovisionului din luna mai anul curent, de la Lisabona, Portugalia.

După cum se ştie, una din semifinalele acestei competiţii la nivel naţional s-a desfăşurat în renumita salină din municipiul Turda.

La manifestarea culturală de la Turda a asistat şi o delegaţie a municipiului Comrat, în frunte cu Serghei Anastasov, primarul localităţii în cauză.

Înainte de concertul propriu-zis, gazdele au avut o întâlnire cordială cu oaspeţii din Republica Moldova, care s-a încheiat cu înfrăţirea celor două comunităţi. După cum a declarat, la finalul semnării unui document în această privinţă, primarul de Comrat, Serghei Anastasov, „avem aceleaşi valori culturale, aceeaşi muzică, dar şi interese economice comune, chiar dacă ne aflăm departe unii de alţii”.

Şi primarul de Turda, Cristian Matei, şi-a exprimat satisfacţia de pe urma stabilirii relaţiilor de cooperare între cele două municipii, precizând că ele urmează să se dezvolte în cele mai diverse domenii: administrarea publică locală, economie, învăţământ, cultură, tineret, sport, turism etc.

Ion  CIUMEICĂ