În stare gravă la spital după ce salvarea a refuzat să-i acorde ajutor

O femeie, ajunsă în stare gravă, cu botulism, la un spital din capitală, se plânge că medicii din Ștefan Vodă au refuzat să-i acorde ajutor: “Mi-au zis – ia-ți catrafusele și vină singură”. Părinții femeii spun că se vor adresa la procuratură.

Tânăra a cerut de câteva ori o ambulanță, dar a fost nevoită să meargă la spitalul din Ștefan Vodă cu autobuzul, deși abia se ținea pe picioare. Ulterior, pentru că starea Victoriei s-a înrăutățit, medicii din Stefan Voda au chemat o ambulanta de la Chișinău și au trimis-o la spitalul de boli infecțioase Toma Ciorba. Chirurgul din Ștefan Vodă spune ca, inițial, a crezut că pacienta are o infecție mai ușoară.

În prezent, Victoria este internată la spitalul Toma Ciorba unde de o săptămână este în secția de reanimare, având botulism, o infecție care, netratată la timp poate provoca moartea. Ei i s-a făcut rău după ce pe 16 ianuarie a mâncat împreună cu bunica soțului său din aceleași bucate. Peste câteva zile bătrâna a murit acasă.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale s-a autosesizat pe acest caz și a instituit o comisie internă, care va examina calitatea serviciilor medicale acordate Victoriei Cărăuș. Printr-un comunicat de presă, ministerul condamnă ferm încălcările grave ale obligațiunilor de serviciu. „Indiferent care au fost circumstanțele, din eroare, din imprudenţă sau din cauza unor cunoştinţe medicale insuficiente sau a atitudinii în exercitarea profesiunii, cei care se fac vinovați vor fi sancționați potrivit legii”, se menționează în comunicat.

Foto: Fotolia