Câteva zeci de oameni din raionul Cimișlia, instruiţi în domeniul protecției civile

Persoanele responsabile de protecţia civilă şi apărarea împotriva incendiilor din primării, de la întreprinderi, instituţii şi organizaţii, inginerii şefi de la serviciile periculoase din punct de vedere chimic, comandanţii echipelor mobile de alimentaţie cu hrană din raionul Cimișlia au participat, la începutul săptămânii curente, la un seminar în domeniul protecției civile.

După cum informează provincial.md, făcând referire la un comunicat al Consiliului Raional Cimişlia, la instruire au participat 50 de persoane.

Seminarul s-a desfășurat în conformitate cu art. 24 din Legea Republicii Moldova nr.271 din 9 noiembrie 1994 „Cu privire la protecţia civilă” şi cu prevederile Hotărârii Guvernului ţării noastre nr.1092 din 19 decembrie 2017 „Cu privire la măsurile de pregătire a protecţiei civile a Republicii Moldova pentru anul 2018”.

Instruirea a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Raional Cimişlia şi a fost organizată de către Secţia regională Sud de organizare a protecţiei populaţiei şi teritoriului în situaţii excepţionale a Centrului republican de instruire în protecţia civilă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Această secţie îşi are sediul în municipiul Cahul şi este condusă de către Elena Tanas.

Ion CIUMEICĂ