FC Arsenal şi-a demonstrat, din nou, superioritatea

Ajuns la cea de-a cincea ediţie, turneul la fotbal în sală pentru Cupa preşedintelui raionului Cimişlia, care s-a desfăşurat duminica trecută în complexul sportiv acoperit din satul Gura Galbenei, s-a încheiat, ca şi acum un an, cu victoria FC Arsenal din centrul raional.

Mare sărbătoare sportivă a fost la 4 februarie curent la Gura Galbenei, unde au fost organizate tradiţionalele competiţii la futsal, dotate cu trofeul onorific Cupa preşedintelui raionului Cimişlia.

Evenimentul s-a bucurat de un interes deosebit, la el participând 10 formaţii din diferite localităţi ale raionului Cimişlia, la el asistând numeroşi suporteri veniţi să-şi încurajeze favoriţii.

După intonarea Imnului de Stat al Republicii Moldova şi arborarea Tricolorului în cadrul deschiderii oficiale a întrecerilor, celor prezenţi li s-a adresat cu un cuvânt de salut Iovu Bivol, președintele raionului Cimişlia. Acesta i-a felicitat pe premianţii campionatului raional de fotbal de anul trecut, dând asigurări că sportul în  general şi proba sportivă în cauză în particular se vor bucura şi în continuare de susţinere din partea administraţiei raionului.

Cu un discurs a venit în faţa asistenţei şi primarul localităţii gazdă, Victor Stână, care este şi preşedintele Asociaţiei raionale de fotbal.

„Sunt cuprins de un sentiment de legitimă bucurie, a spus el, că deja de cinci ani organizăm asemenea turneu, demonstrând astfel că fotbalul se bucură de  popularitate în raionul nostru. Sper că şi de această dată vom asista la meciuri interesante”.

În continuare au fost oferite distincţii reprezentativelor care s-au evidenţiat, în anul precedent, în cadrul întâietăţii raionului la fotbal.

Astfel, titlul de campion a fost cucerit de FC Arsenal din oraşul Cimişlia, căruia i-au fost înmânate Cupa, Diploma de gradul respectiv, premiul bănesc de 5000 de lei, jucătorii obținând diplome şi medalii.

Au fost menţionate, de asemenea, selecţionatele comunei Lipoveni – pentru locul doi, şi satului Sagaidac – pentru locul trei.

Aceste formaţii, dar şi cea din Gura Galbenei, care este deţinătoare a Cupei raionului, au beneficiat de mingi performante de fotbal din partea Federaţiei Moldoveneşti de specialitate.

Partea festivă odată terminată, s-a purces la disputarea celor nouă meciuri prevăzute de către regulamentul întrecerilor. Ele, spre deliciul amatorilor de fotbal, au fost destul de palpitante, în total marcându-se 62 de goluri, adică în medie câte aproape şapte reuşite în fiecare partridă. Au fost jocuri cu scoruri mari (spre exemplu, Lipoveni-Mihailovca – 10:2, sau Sagaidac-Albina – 7:3),  dar s-au înregistrat şi scoruri destul de strânse (de pildă, Gura Galbenei-Lipoveni – 2:1, ori Albina-Batâr, tot 2:1).

La sporirea interesului faţă de acest turneu a contribuit şi aplicarea sistemului olimpic, prin care doar învingătorul avea dreptul că continue lupta pentru Cupa preşedintelui raionului Cimişlia.

Până la urmă, în finală s-au calificat învingătoarea ediţiei precedente a acestui turneu, FC Arsenal din oraşul Cimişlia, şi reprezentativa localităţii Sagaidac.

Şi chiar dacă fotbaliştii de la sat au reuşit să deschidă scorul chiar în primul minut de joc, ei nu au fost în stare să opună rezistenţă sportivilor urbani. Declanşând o serie de atacuri la poarta adversă, cimişlienii s-au impus fără prea mare greutate. Scor final – 8:2.

Astfel, FC Arsenal şi-a demonstrat, din nou, superioritatea şi a cucerit, pentru a doua oară consecutiv, trofeul pus în joc. Formaţia de la Sagaidac s-a  mulţumit cu locul doi.

Un juriu special a desemnat cei mai buni fotbalişti pe compartimente. Iată cine au fost nominalizaţi: portarul Victor Chicerman şi fundașul Victor Stână jr. (ambii de la Gura Galbenei), mijlocaşul Mihail Demian de la Sagaidac, atacantul Ilie Cornescu din Cimişia.

Iar cel mai bun jucător al turneului a fost recunoscut Vasile Iepure de la FC Arsenal din centrul raional.

Ion Ciumeică