12 copii din satul Filipeni, Leova, au fost diagnosticaţi cu hepatită

  12 copii din satul Filipeni, cu vârstele cuprinse între 4 și 17 ani, au fost spitalizaţi,după ce au fost diagnosticaţi cu virusul hepatic A. Informația a fost confirmată de şefa Centrului de Sănătate din localitate, Diana Ostafii, scrie leova.org

  „Copii sunt internati in sectia de boli infectioase starea lor e stabila la moment. S-au sporit masurile de igiena s-au informat familiile”, a spus Diana Ostafii, şefa centrului de sănătate din Filipeni. 

sursa foto: enational.ro

 

  Diana Ostafii a precizat că, din septembrie anul trecut şi până în prezent, în localitate au fost înregistrate 64 de îmbolnăviri. Virusul a fost descoperit la 38 de elevi și 9 copii de vârstă preșcolară. 18 cazuri au fost înregistrate de la începutul acestui an.

Deocamdată, autorităţile nu au dispus să fie instituită carantină. Hepatita A este o maladie infecțioasă care afectează ficatul, iar în popor i se mai spune „boala mâinilor murdare”. Virusul se transmite inclusiv prin alimente contaminate și apă şi se răspândeşte în special printre copii.