Problemele stringente, discutate de conducerea raionului Cimișlia cu primarii

  În cadrul unei întâlniri a conducerii raionului Cimişlia cu primarii localităţilor, care a avut loc marţi, 30 ianuarie, au fost abordate mai multe probleme stringente cu care se confruntă această unitate teritorial-administrativă.

   În debutul discursului ţinut în faţa reprezentanţilor administraţie publice locale de nivelul întâi, preşedintele recent ales al raionului Cimişlia, Iovu Bivol, a venit cu un anunţ îmbucurător despre aceea că fiecare dintre cele 23 de primării din teritoriul aflat în subordine va beneficia, în anul curent, de câte un milion de lei pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere.

                                                        Un aspect de la întâlnirea conducerii raionului Cimişlia cu primarii  
Un aspect de la întâlnirea conducerii raionului Cimişlia cu primarii

  Tot în acest context, Iovu Bivol a informat asistenţa că reparaţia capitală a traseului naţional Căuşeni-Cimişlia, pe segmentul de la satul Mihailovca până în centrul raional, a fost inclus în Programul de Stat de Dezvoltare a Republicii Moldova pentru anul 2018. 

  De asemenea, preşedintele raionului a promis să se implice plenar în reabilitarea drumului dintre localităţile Selemet-Satul Nou-Codreni, ceea ce va permite accesul mai bun al populaţiei din aceste şi alte comunităţi din zonă la artera de importanţă naţională construită din plăci de beton armat.

   Un loc aparte în activitatea de mai departe a noului conducător al raionului Cimişlia îl va ocupa tragerea în continuare a conductelor de gaze până la un şir de localităţi, inclusiv cele mici, cum ar fi Suric, Munteni, Schinoşica.

  Iovu Bivol şi-a exprimat indignarea în legăură cu faptul că staţiile de distribuire a gazelor naturale de la marginile comunei Porumbrei şi satului Sagaidac au fost distruse. El a făcut un apel către primăriţele Ioana Stoica şi Ioana Leorda de a întreprinde toate măsurile pentru ca obiectivele în cauză să fie restaurate, să fie identificate persoanele vinovate de devastarea acestor staţii şi trase la răspundere, inclusiv penală, dacă va fi cazul.

Citește articolul integral în ediția ziarului din 2 februarie 2018