De la o zi la alta, creşte numărul satelor care cer unirea cu România

  Satul Opaci din raionul Căușeni a semnat la 26 ianuarie, Declarația de Unire cu România, potrivit unei postări pe o rețea de socializare, informează Provincial.

  Conform declarației, solicitarea a fost scrisă în numele cetățenilor acestei localităţi, pentru a-și restabili „dreptul istoric și dreptul de neam”. 

Consilierii din opaci au votat pentru Unire

  „În numele locuitorilor Moldovei răsăritene în general și a cetățenilor satului nostru în particular, în puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-și hotărască soarta lor de azi înainte și pentru totdeauna, satul Opaci, raionul Căușeni, se unește cu Țara–Mamă, România”, se menționează în declarația de unire.

Declarația de Unire, adoptată la Opaci

  „După Parcova (Edineț), Ulmu, Bardar, Ruseștii Noi, Puhoi,Văsieni (Ialoveni), Gotești (Cantemir) și Feștelița (Ștefan Vodă), avem, astăzi, o nouă declarație de unire votată în Republica Moldova. Este vorba de localitatea Opaci (Căușeni.) Felicitări primarilor și consilierilor locali pentru aceste decizii, care vor grăbi ReUnirea celor două state românești!”, scrie  Constantin Codreanu, membru al Camerei Deputaţilor de la Bucureşti.

   P.S. Iar luni, 29 ianuarie, Declaraţia de Unire cu România a fost semnată de primarul, secretarul şi 16 consilieri ai altei localităţi din raionul Ialoveni, a patra la număr. Este vorba de satul Puhoi.