Primii locatari ai azilului de bătrâni

La Moscovei, Cahul, a fost inaugurat un azil de bătrâni

  Veste bună pentru vârstnicii solitari din raionul Cahul. De acum încolo, ei vor avea parte de condiţii de trai mai bune şi asta pentru că în satul Moscovei a fost inaugurat un azil de bătrâni.

  Lucrările au costat trei milioane şi jumătate de lei, bani oferiţi de consiliul raional.

  Clădirea a fost renovată capital şi este dotată cu toate condiţiile necesare pentru un trai decent. Capacitatea instituţiei este de 25 de locuri, iar în prezent aici sunt cazaţi şase bătrâni, care au fost transferaţi dintr-un alt azil, pentru că erau prea departe de locul de trai. 

Primii locatari ai azilului de bătrâni
Primii locatari ai azilului de bătrâni

  Printre ei este şi Ion Mâţă, fost aviator. Are o fiică ce locuieşte în Statele Unite ale Americii, iar ca să nu stea singur între patru pereţi, el îşi petrece timpul aici.

  „Cu elicopterul am zburat 12 ani. Din Germania am venit drept la pensie, sunt din 1982 la pensie. – Cum vi se pare aici? – Ooo, foarte bine, e curat, nici vorbă, e bine, a afirmat Ion Mâţă, locatar al Azilului de bătrâni din satul Moscovei.

  „Nici nu am ce spune de rău. Apă caldă este, e în regulă, e curat”.

  „Ne hrănesc bine, în cameră este curat și cald, bucătarul e bun, asistentele sunt atente, este minunat”, spun bătrânii.

  Azilul de la Moscovei este unic potrivit condițiilor care sunt create pentru persoanele în etate. Lucrările de renovare și utilare a instituției au costat circa 4,7 milioane lei și au fost finanțate integral de Consiliul Raional Cahul. Azilul este dotat cu mobilier și utilaj nou, cu grupuri sanitare moderne, adaptat cu balustrade pentru beneficiarii cu dificultăți la deplasare.

 În raionul Cahul funcţionează încă trei aziluri de bătrâni.

Citește articolul integral în ediția ziarului din 2 februarie 2018