Concursul „Ce? Unde? Când?” s-a desfășurat la Cimişlia

    Liceul teoretic „Mihai Eminescu” a fost, săptămâna trecută, gazda concursului cu genericul „Ce? Unde? Când?” din cadrul campaniei sociale „Eu aleg Moldova”, implementată în ţara noastră de către Asociația pentru Dezvoltarea Creativă.

  Această campanie urmăreşte scopul de a promova coeziunea socială și înțelegerea reciprocă în rândul tinerilor din țară prin implicarea lor civică activă și este adresată persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani. 

Concursul celor mai agere minţi de la Liceul teoretic „Mihai Eminescu” din oraşul Cimişlia

 Evenimentul desfăşurat în sala de festivităţi a Liceului teoretic din Cimişlia a oferit elevilor din clasele superioare posibilitatea de a-și testa cunoștințele generale și de a învăța lucruri noi despre Republica Moldova ce ţin de domeniile cultură, geografie, istorie, dar şi despre oamenii care au dus faima țării departe în lume.  

  La acest concurs au participat 20 de echipe bine pregătite nu numai de la instituţia preuniversitară de învăţământ pomenită mai sus, ci şi de la liceele teoretice „Ion Creangă” din centrul raional, „Hyperion” din satul Gura Galbnei, precum şi de la Liceul internat cu profil sportiv din comuna Lipoveni.

  Competiţia intelectuală a tinerilor din raionul Cimişlia a evidenţiat cele mai bune echipe, cărora li s-au înmânat cadouri.

   De asemenea, cei mai ingenioşi elevi au primit invitația de a participa la emisiunea televizată „Erudit Cafe”  din cadrul sezonului special, intitulat „Moldova – țara mea”.

  După cum am fost informaţi de către Gabriela Garaba, şefă adjunctă a Direcţiei învăţământ general a Consiliului Raional Cimişlia, în baza rezultatelor concursului  „Ce? Unde? Când?” a fost completată selecţionata raionului, care sâmbătă, 3 februarie curent, va reprezenta întreaga comunitate educațională din această unitate teritorial-administrativă în cadrul semifinalelor organizate la postul de televiziune publică  „Moldova 1”.