Imagine simbol, sursa: cetatenie.eu

Cererile pentru înscrierea certificatelor de naștere a celor ce redobândesc cetățenia română, pot fi depuse în orice județ din România

   Legea care modifică transcrierea actelor de stare civilă privind cetățenii români din străinătate care nu au avut niciodată domiciliul în România, cei care au redobândit sau cărora li s-a acordat cetățenia română, a intrat în vigoare. 

Imagine simbol, sursa: cetatenie.eu
Imagine simbol, sursa: cetatenie.eu
   Începând cu data de 21 ianuarie curent, se pot depune cereri de transcriere sau înscriere a certificatelor de naștere și de căsătorie, la Oficiile de Stare Civilă din cadrul tuturor municipiilor reședință de județ din România sau ale celor 6 sectoare ale Municipiului București.

  De asemenea, persoanele care au avut Permis de ședere, pot solicita transcrierea în localitatea în care au fost rezidenți. Cererile vor fi depuse doar personal, de către titular sau reprezentant legal în cazul minorilor, nu prin împuternicit sau mandatar.

 Până a se vota această lege, transcrierea documentelor se putea face doar la sector 1, București și la oficiile consulare. Acum, transcrierea se poate face și în Bacău, Iași, Suceava, Timișoara, Cluj-Napoca, Brăila, Buzău, Constanța, etc.