Universitatea din Comrat

Universităţile din sudul republicii moldova în clasamentul mondial al insituţiilor de profil

    Universitatea  de Stat din Comrat ocupă locul 15 422 într-un clasament al  celor peste 24 000 de asemenea instituţii din întreaga lume,  iar în cadrul  Republicii Moldova deţine pozţia cu numărul  10 din cele 26 de universităţi existente în ţara noastră.

  Potrivit unui raport realizat de Ranking Web of Universities în prima luină a anului curent, cea mai bună universitate din Republica Moldova între cele 26 de instituţii de profil este  Universitatea de Stat din municipiul Chişinău. În raport cu  universităţile de pe glob, USM se situează pe locul 3 135. 

Universitatea din Comrat
Universitatea din Comrat

  În top trei naţional la capitolul în cauză au mai nimerit Universitatea Tehnică din Moldova—poziţia cu nr. 3 691, şi Academia de Studii Economice  a Moldovei, care s-a plasat pe locul 7 624.

   La elaborarea clasamentului de către Ranking Web of Universities au fost supuse analizei mai mult de 24 000 de universităţi din toată lumea. S-a ţinut cont de o serie de  criterii specifice, cum ar fi:  prezenţa online, poziţia universităţii în motoarele de căutare, numărul total de documente publicate pe site-uri dedicate, calitatea articolelor ştiinţifice publicate în reviste internaţionale etc.

  Cele trei instituţii superioare de învăţământ din regiunea de Sud a ţării noastre se află în partea a doua a clasamentului la nivel mondial.    

  Astfel, cea mai cotată dintre acestea este Universitatea de Stat din Comrat, care ocupă locul 15 422 în lume şi poziţia cu nr. 10 la nivel naţional.

Nu cu mult a rămas în  urmă Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, care se situează pe locul 15 554 la nivel global şi pe locul 11 în ţară.

  Destul de slab se prezintă Universitatea de Stat „Grigorii Ţamblak” din Taraclia: poziţia cu nr. 23 548 în lume şi ultimul loc, al 26-lea, în Republica Moldova.