poliția, polițist, oamenii legii, cahul, camere de supraveghere,

Poliția și agenții economici din Cahul vor crea un sistem comun de supraveghere video

  „Poliția și agenții economici din municipiul Cahul vor crea un sistem comun de supraveghere video, pentru a preveni cazurile de încălcare a ordinii publice și a infracțiunilor”, a declarat Șeful Inspectoratului de Poliție Cahul, Iurie Briceag, în cadrul ședinței Consiliului de securitate comunitară Cahul. La ședință au participat conducerea raionului și a municipiului, organizații nonguvernamentale, primarii localităților din raionul Cahul ș.a.

 „Am observat o situație ce este destul de neplăcută, tragică, înregistrată la sfârșitul lunii decembrie, când o persoană a fost omorâtă cu cruzime la o stație PECO în satul Colibași. După acest caz, au parvenit mai multe propuneri, atât din partea poliției, cât și din partea agenților economici, ca să fie instalate pe întreg teritoriul raionului Cahul camere de supraveghere video. Proiectul este unul bilateral: poliția va veni cu o instruire și o monitorizare, iar agenții economici – cu partea financiară. Urmează să fie estimate costurile necesare”, a mai adăugat Iurie Briceag.

     În cadrul ședinței a fost prezentată o multitudine de activități cu caracter educativ întreprinse de către colaboratorii Inspectoratului de poliție  în instituțiile de învățământ preșcolare, școlare și universitare. Scopul acestora a fost familiarizarea copiilor și a adolescenților cu regulile de siguranță în stradă și acțiunile ce sunt necesare a fi întreprinse în caz de pericol. poliția, polițist, oamenii legii, cahul, camere de supraveghere,

   Totodată, angajații Inspectoratului de Poliție Cahul și-au asumat responsabilitatea de supraveghere a copiilor din grupul de risc, pentru a preveni cazuri de violență în familie, potențiale implicări în activități criminale sau consumul de droguri de către copiii din familiile social-vulnerabile. Polițiștii din Cahul sunt susținuți de către o echipă de voluntari creată anul curent, care sunt antrenați într-o serie de activități de interes comunitar organizate de poliție.

   Reamintim că în săptămâna curentă Guvernul Republicii Moldova a aprobat Hotărârea privind Conceptul activității polițienești comunitare, care reprezintă un parteneriat cu cetățenii, pentru identificarea și soluționarea problemelor în localități, fiind un răspuns la nevoile și cerințele comunității.