Poliția de Frontieră, la ora bilanţului

   Marţi, 23 ianuarie curent, în cadrul Direcției regionale Est a Poliției de Frontieră, a avut loc ședința de bilanț a activității acestei structuri în anul 2017. 

  După cum comunică stefan-voda.md, în conformitate cu agenda stabilită, au fost prezentate rapoarte pe diverse domenii: controlul frontierei, resurse umane, logistică, investigații speciale și analiza de risc, urmărire penală și practica contravențională. În urma rapoartelor prezentate, au fost stabilite sarcini pentru anul curent. 

  La şedinţă s-a menţionat că, în contextual împlinirii, în anul trecut, a unui sfert de veac de la crearea Poliției de Frontieră, Direcţia regională Est a desfășurat mai multe evenimente. Astfel, angajaţii acesteia au participat la manifestări consacrate evenimentelor naționale, în 15 licee şi gimnazii din zona de responsabilitate au avut loc campanii de informare și recrutare cu genericul „Ghidarea în carieră”.
   Pe parcursul acestora, elevilor absolvenți le-au fost demonstrate beneficiile profesiei de polițist de frontieră, ei au fost îndemnaţi să-și aleagă profesia din acest domeniu. 

   Activitățile au mai inclus și 24 de acte de caritate pentru oamenii cu dizabilități și din familii social vulnerabile, precum și evenimente frumoase organizate pentru copiii de la centrul comunitar de asistență socială din satul Olănești – festivităţi cu ocazia Zilei internaționale a copiilor și cu prilejul sărbătorilor de iarnă.  Generaţia tânără a beneficiat de multe daruri, dar și de o excursie în lumea de poveste la Castelul Mimi.