Interpretul leovean, Alexandru Bostan, Foto: leova.info

Un interpret de la Leova doreşte să ajungă la Eurovision

  Republica Moldova  ar putea fi reprezentată la Concursul internațional de muzică Eurovision 2018, care se va desfășura în luna mai a anului curent la Lisabona, Portugalia, de un tânăr din oraşul Leova.

  Potrivit www.leova.info, acesta se numește Alexandru Bostan, are 30 ani și este originar din localitatea menţionată mai sus. 

  Alexandru Bostan are studii  musicale: a învăţat la Școala de arte „Petru și Ion Aldea–Teodorovici” din oraşul Leova. Atunci când a fost întrebat de sursa citată cine dintre profesori și-a lăsat amprenta deosebită în creația sa, a ținut să le menționeze îndeosebi pe Nadejda Nemțanu, care i-a insuflat dragostea pentru acordeon, și  pe Angela Țăranu, profesoară de solfegiu.

Interpretul leovean, Alexandru Bostan, Foto: leova.info
Interpretul leovean, Alexandru Bostan, foto: leova.info

  De asemenea, Alexandru a dorit să le mulţumească  celor  care i-au predat lecțiile de țambal, lui Gheorghe Petrov, și de contrabas, sub îndrumarea lui Gheorghe Gherman.

  Ca și alţi conaţionali, tânărul leovean este nevoit să muncească în străinătate, la Moscova, acolo unde, cu câțiva ani în urmă, a reușit să fondeze și propria trupă muzicală.

  Piesa scrisă de Alexandru Bostan a fost inclusă în preselecţia naţională pentru Concursul Eurovision 2018. Ea are legătură directă cu situația din Republica Moldova și este mai mult o adresare către un concetățean de-al nostru care este nedreptățit și este nevoit să își caute dreptatea.

  Anume de aceea, melodia sa are o denumire simplă, dar familială: „Frăţică”. Intrepretul de la Leova a postat un video exclusiv, în care prezintă momentele de creaţie şi apariţie a cântecului. Acest video a fost încărcat pe pagina personală a lui Alexandru Bostan de pe reţeaua de socializare www.moldovenii.online.

  Cei care doresc să vizioneze materialul integral o pot face înregistrându-se pe site-ul nominalizat şi accesând profilul solistului.