iovu bivol, presedintele raionului cimișlia,

Iovu Bivol, noul preşedinte al raionului Cimişlia

  După mai mult de două luni de zile de când a devenit vacantă funcţia de preşedinte al raionului Cimişlia, problema a fost soluţionată, în sfârşit: marţi, 23 ianuarie curent, în acest post a fost ales Iovu Bivol, liderul alianţei de guvernare constituită, în cadrul Consiliului raional, din fracţiunea  Partidului Democrat din Moldova şi cea a Partidului Popular European.

  Amintim cititorilor că în lucrările şedinţei extraordinare a Consiliului Raional Cimişlia, începută pe data de 16 ianuarie 2017, a fost anunţată o pauză până vineri, 19 ianuarie . Dar în acea zi şedinţa nu a fost continuată, deoarece la aceasta s-au prezentat numai şapte consileiri raionali din cei 33 aleşi.

  Chiar de la bun început, secretarul Consiliului  Raional Cimişlia, Vasile Spânu, a adus la cunoştinţa asistenţei conţinutul a două cereri: una a vicepreşedintelui raionului pentru probleme sociale, Iurie Răileanu, despre demisionarea din această funcţie din motive personale, şi alta – a vicepreşedintelui raionului pentru probleme economice, Iurie Stoian, despre plecarea din acest post în legătură cu trecerea la un alt loc de muncă.

  Noua chestiune inclusă în ordinea de zi cu nr. 1 a şedinţei extraordinare a Consiliului Raional Cimişlia suna astfel: „Cu privire la  preşedintele şi vicepreşedinţii raionului”. Acelaşi Vasile Spânu a anunţat că 19 consileri au semnat un document prin care este înaintată la acest post candidatura lui Iovu Bivol. 

iovu bivol, presedintele raionului cimișlia,
Iovu Bivol – noul președinte al raionului Cimișlia, Foto: Gazeta de SUD

  S-a procedat la votarea deciziei 01/01 a Consiliului Raional Cimişlia din 23 ianuarie 2018. 22 de consileri au susţinut acest document, unul abţinându-se. În acest mod, s-a luat act de demisiile lui Iurie Răileanu şi Iurie Stoian din funcţiile de vicepreşedinţi ai raionului şi s-au anunţat vacante aceste funcţii. Prin aceeaşi decizie, Iovu Bivol a fost ales preşedinte al raionului Cimişlia la data indicată mai sus.

  Au fost aleși și doi vicepreședinți ai raionului

  Noul preşedinte al raionului Cimişlia a mulţumit consilierilor pentru încrederea acordată, a dat asigurări că va conlucra cu toate structurile raionale, cu autorităţile publice locale de nivelul întâi, cu serviciile desconcentrate şi descentralizate din teritoriu în vederea îmbunătăţirii vieţii populaţiei din această unitate teritorial-administrativă. 

   Anterior, Iovu Bivol a fost ales deputat în primul Parlament al Republicii Moldova; a mai ocupat postul de preşedinte al acestei unităţi teritorial-administrative, în perioada anilor 2003-2007, după care a fost în permanenţă consilier raional. Este lider al unei formaţiuni agricole din comuna Lipoveni, raionul Cimişlia.

 Citește articolul integral în ediția ziarului din 26 ianuarie 2018…