Peter Michalko a discutat, la Hânceşti, cu jurnalişti din sudul țării

    Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, a efectuat, săptămâna trecută, o vizită de lucru în raionul Hâncești. Oficialul UE a oferit interviuri, în limbile  română şi rusă, reprezentanţilor presei din regiunea de sud a ţării.

  Întrevederea cu mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile, inclusiv cu ziarişti de la publicaţiile „Gazeta de Sud” şi „Curierul de Hânceşti”, de la posturile locale de radio şi televiziune din oraşele Cimişlia şi Basarabeasca, s-a desfăşurat în incinta Bibliotecii  publice raionale „Înalt Prea Sfinţitul Anatolie Plămădeală”, amplasată în cadrul Complexului muzeistic „Manuk Bey” din Hânceşti.

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko (al doilea din stânga), ia cunoştinţă de macheta Complexului muzeistic „Manuk Bey” de la Hânceşti, Foto: Ion JALBĂ

  În debutul evenimentului, ambasadorul Uniunii Europene în ţara noastră a declarat că este foarte bucuros de posibilitatea de a avea o asemenea întâlnire. „Este una din primele mele vizite în regiunile Republicii Moldova, a menţionat Peter Michalko,  şi m-am convins astăzi pe viu de rezultatele concrete ale colaborării pe multiple planuri a Uniunii Europene cu ţara dumneavoastră”.

  În continuare, diplomatul a comentat cele văzute de dumnealui în localitatea Cotul Morii din raionul Hânceşti, unde peste 250 de copii de la grădiniţă şi de la şcoală beneficiază de rezultatele implementării unui proiect susţinut financiar şi de Uniunea Europeană, care produce energie termică pe bază de biomasă.

    De asemenea, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova a făcut o trecere în revistă a relaţiilor de parteneriat dintre Bruxelles şi Chişinău, care se dezvoltă în baza Acordului de Asociere a ţării noastre la UE şi Acordului de Liber Schimb.

  Moldova primeşte, de la UE, cei mai mulţi bani pe cap de locuitor

   „Toate eforturile noastre, a spus Peter Michalko, sunt şi vor fi orientate spre îmbunătăţirea vieţii populaţiei din ţara dumneavoastră. Vom continua să vă acordăm ajutor, inclusiv material, în toate domeniile: economic, educativ, cultural etc.”.

  Diplomatul a ţinut să precizeze că, din cele șase ţări incluse în Parteneriatul Estic, Republica Moldova primeşte, din partea Uniunii Europene, cei mai mulţi bani calculaţi pe cap de locuitor. Şi tendinţa aceasta se va menține. Dar nu atât la nivel central, ci, mai ales, la nivel de raioane, oraşe, comune şi sate.

 Citește articolul integral în ediția ziarului din 26 ianuarie 2018…