Consilierii raionali votează ordinea de zi a şedinţei extraordinare a CRC începută la 16 ianuarie 2018

Alegerea președintelui raionului Cimișlia, învăluită în misterul incertitudinii

  În dimineaţa zilei de marţi, 16 ianuarie curent, s-a convocat într-o şedinţă extraordinară Consiliul Raional Cimişlia (CRC). Dar după câteva minute de activitate, în desfăşurarea şedinţei s-a anunţat o pauză până la ora 10 a zilei de vineri, 19 ianuarie.

  Amintim cititorilor noştri că postul de preşedinte al raionului Cimişlia este vacant de mai multă vreme. La o şedinţă a Consiliului raional din 12 decembrie anul trecut, s-a adoptat decizia ca Iurie Răileanu, vicepreşedinte al raionului pentru probleme sociale, să exercite interimatul funcţiei de conducător al acestei unităţi teritorial-administrative pe parcursul unei luni de zile, adică până la 12 ianuarie 2018. 

Consilierii raionali votează ordinea de zi a şedinţei extraordinare a CRC începută la 16 ianuarie 2018
Consilierii raionali votează ordinea de zi a şedinţei extraordinare a CRC începută la 16 ianuarie 2018

          În atare condiţii, şedinţa extraordinară a Consiliului Raional Cimişlia, programată pentru data indicată la începutul acestui articol, a fost deschisă de către Vasile Spânu, secretarul CRC.

         Cei 32 de consilieri raionali prezenţi în sală, din numărul lor total de 33, au onorat simbolul de stat, Tricolorul, fiind intonat şi Imnul „Limba noastră”.

          S-a ales preşedintele şedinţei, Ion Ţurcanu, a fost aprobată ordinea de zi compusă din patru chestiuni, prima dintre care era formulată astfel: „Cu privire la interimatul funcţiei de preşedinte al raionului Cimişlia”. A fost aprobat şi regulamentul de desfăşurare a şedinţei extraordinare.

         Imediat după aceasta, a cerut cuvântul consilierul raional Gheorghe Netedu. El a înaintat propunerea ca în lucrările şedinţei extraordinare să fie anunţată o pauză, până în dimineaţa zilei de vineri, 19 ianuarie 2018, pentru a se finaliza consultările între fracţiunile CRC şi a se prelungi discuţiile particulare între consilieri.

        A urmat replica unui alt consilier raional, Iurie Negară, care s-a pronunţat pentru continuarea şedinţei extraordinare. El a fost susţinut de consilierul raional Andrei Coadă.

      Până la urmă, s-a procedat la vot. 18 consilieri raionali, adică mai mult de jumătate din componenţa Consiliului Raional Cimişlia, au optat pentru anunţarea unei pauze în desfăşurarea lucrărilor şedinţei.

    Astfel, după toate cele întâmplate, ar trebui ca astăzi şedinţa extraordinară a CRC să fie continuată. Să vedem, însă, cum va evolua situaţia mai departe. Cu noi detalii vom reveni săptămâna viitoare.