Primarul de Cimișlia înmână premiul celei mai active voluntare, Solvita Grâu

Cei mai activi tineri din Cimișlia, premiați în cadrul unei Gale a Tinerilor

  Conform unei bune tradiții, sfârșitul de an la Cimișlia este marcat prin desfășurarea unei gale a tinerilor din localitate care s-au evidențiat de-a lungul anului în mai multe domenii.

  Evenimentul desfășurat la data de 30 decembrie, în incinta căminului cultural din localitate, a adunat zeci de cimișlieni care au venit să-i admire pe cei mai activi tineri ai comunității.   

  Astfel, autoritățile încearcă să motiveze tinerii să fie activi și să contribuie la construirea unei societăți sănătoase și prospere. 

 Primarul de Cimișlia înmână premiul celei mai active voluntare, Solvita Grâu
Primarul de Cimișlia înmână premiul celei mai active voluntare, Solvita Grâu

  Pentru implicare activă în viața comunității și promovarea imaginii orașului, au fost instituite șase premii de valoare la șase categorii: antreprenoriat, voluntariat, sport, muzică/dans, jurnalism și arte vizuale.

  În cadrul ceremoniei oficiale de deschidere a evenimentului, primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, a ținut să menționeze că procesul de a face ceva este o fericire.

  „În viziunea mea, fericire perfectă nu există, există muncă enormă, și doar câteva clipe de fericire. Sunt pierderi și victorii în această viață. Însuși procesul de a face ceva este o fericire. Cea mai mare fericire este să iubești, de a face ceva pentru o altă persoană, să servești neamul, țara, familia”.

   După ce a fost abordat subiectul voluntariatului, edilul-șef a înmânat primul premiu celei mai active voluntare din anul 2017, Solvita Grâu, care a reușit să se evidențieze de-a lungul anului prin desfășurarea a numeroase activități de voluntariat în cadrul vieții orașului.

Titlul „Tânărul Anului”,  la categoria Arte Vizuale, a fost acordat fotografului Andrei Frunză.

  „Vă mulțumesc pentru apreciere, mă voi strădui și în continuare să promovez imaginea orașului prin intermediul celor mai frumoase fotografii”, a declarat tânărul fotograf.

Alături de formația din capitală „Wow Band”, care a încins publicul de-a lungul întregului eveniment, mai multe talente din oraș au evoluat în fața cimișlienilor. Ansamblul de dansuri „Lia”, acordeonistul Cristi Păduraru și saxofonistul Marius Florică sunt doar câțiva dintre tinerii care și-au demonstrat măiestria în domeniul muzicii și a dansului.

Nici domeniul mass-media nu a fost trecut cu vederea de către autorități, care au instituit și un premiu la categoria „Jurnalism”. Cel mai bun tânăr jurnalist al anului 2017 a devenit Rodion Vârlan, reporter al televiziunii locale.

  Cel mai bun la capitolul „Antreprenoriat” s-a dovedit a fi tânărul antreprenor Denis Gherciuc. Cimișlianul Pavel Voronin i-a înmânat celui mai bun sportiv din oraș premiul cel mare. Este vorba despre multiplul campion național și internațional Nicolae Balmuș.

  Cei mai buni dansatori cimișlieni ai anului 2017 au fost desemnați tinerii din cadrul ansamblului „Lia”. Aceștia au demonstrat publicului, prin mai multe dansuri încinse pe scenă, că ei sunt demni de acest premiu.

  La finalul evenimentului, Nina Trofimenco, specialistul în domeniul tineret și  sport din cadrul primăriei Cimișlia, le-a adresat mulțumiri tuturor celor care au contribuit la organizarea și desfășurarea evenimentului principal al anului, care este dedicat tinerilor din Cimișlia.