Circa 50 de localități din sudul țării au rămas fără curent electric (Foto/Video)

  Viscolul și ninsoarea din această noapte a lăsat fără curent electric peste 80 de localități din țară. Cea mai dificilă situație s-a creat în sudul țării, unde 53 de localități au rămas fără curent.

  Potrivit responsabililor de la GasNatural Fenosa, la 06:30 cea mai gravă situație era la Cantemir, unde 17 localități au rămas parțial sau în totalitate fără curent.

 

 

 

  „În urma avizelor populației care semnalează conductori rupți, se deconectează parțial sau în totalitate curentul, pentru a asigura securitatea electrică” – a menționat Vasile Gribincea, ofițer de presă în al companiei GasNatural Fenosa.

  În contextul codului portocaliu de ninsori și viscol, anunțat de către meteorologi, reprezentantul companiei a menționat că este posibil ca mai mulți copaci sau piloni, să cedeze sub greutatea zăpezii și a vântului. În acest context, acesta s-a adresat populației să fie prudenți și să respecte regulile securități electrice.

Numărul de localități rămase fără curent, în fiecare raion, la ora 06:30:
Leova – 6
Cimișlia – 12
Taraclia – 3
Vulcănești – 4
Cantemir – 17
Cahul – 5

 
  Ninsoarea și poleiul au îngreunat circulația rutieră pe traseele din sudul țării. Astfel,salvatorii au intervenit la deblocarea a mai multor mijloace de transport, rămase în nămeți. Pe traseul R- 38  în apropiere de localitatea Moscovei, Cahul, a rămas blocat un camion, iar pe traseul R -34, în apropiere de Giurgiulești, au fost stopate de autorități 7 autocamioane.

  Inspectoratul Național de Patrulare le recomandă automobiliștilor să se abțină de la călătoriile cu automobilul, iar în cazul în care au rămas blocați în troiene, sunt rugați să apeleze la numerele de telefon 902 sau 901.