Stanislav Reniţă, cel mai bun luptător de K-1

  Originar din oraşul Basarabeasca, Stanislav Reniţă a fost declarat, pentru al doilea an consectiv, cel mai bun luptător  din Republica Moldova în formula K-1.

  După ce în anul trecut a demonstrat că este inegalabil în această probă a artelor marţiale, el şi-a demonstrat înalta măiestrie şi în 2017. 

Cel mai bun sportiv din ţară la luptele marţiale, Stanislav Reniţă,

  Stanislav Reniţă a cucerit din nou acest titlu onorific la finele săptămânii trecute, acesta fiindu-i acordat în cadrul Galei Laureaţilor, care s-a desfăşurat la Chişinău.

  Talentatul sportiv a cucerit trofeul celui mai bun luptător din ţara noastră după ce, în anul curent, şi-a apărat centura de campion mondial în categoria de greutate de până la 65 de kilograme, versiunea KOK.

  Iată ce  a declarat presei Stanislav Reniţă după ce a fost recunoscut cel mai bun dintre cei buni: „Dacă e să fiu sincer, nu m-am aşteptat că voi fi luptătorul anului. Pentru mine este o motivaţie sau un simbol. În fiecare an trebuie să muncești tot mai mult ca să obţii roade şi să câştigi acest titlu”.

    Din arhiva redacţiei „Gazetei de Sud”.
  Stanislav  s-a născut la 26 septembrie 1995, în oraşul Basarabeasca, în familia lui Veaceaslav și Valentina Reniţă. Practică sportul de la vârsta de şase ani. După absolvirea şcolii medii din localitate, şi-a făcut studiile la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport din Chișinău.

    Este  dublu campion mondial la stilul KOK (în 2016 şi în 2017), camipon al lumii în formula Full Kempo (în 2009), vicecampion mondial la versiunea K-1 (în acelaşi ani), campion european la K-1 (în 2013) şi multiplu campion naţional în această formulă (în 2010, 2011, 2012 şi în 2013).