rusia, moldova, relații diplomatice, ambasador rus, moldo-rus,

Nou ambasador rus la Chișinău, începând cu anul 2018

Federaţia Rusă va avea un nou ambasador în Republica Moldova, în anul 2018.
    Oleg Vasneţov, care îl va înlocui pe actualul şef al misiunii diplomatice ruse, Farit Muhamedşin, informează marţi Radio Chişinău, care citează cotidianul rus Kommersant.

 

  Potrivit Kommersant, Farit Muhamedşin, care a deţinut funcţia de ambasador la Chişinău din 2012, va împlini la sfârşitul lui ianuarie 71 de ani, depăşind astfel limita de vârstă pentru funcţionarii de stat.

rusia, moldova, relații diplomatice, ambasador rus, moldo-rus,
Imagine simbol, sursa: sputnik.md

  Oleg Vasneţov are 64 de ani, este diplomat de carieră şi lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse din 1975. Din 1988 a lucrat ca ataşat cultural al ambasadei Uniunii Sovietice, apoi a Federaţiei Ruse în Bulgaria. Între 2003 şi 2008 el a fost ambasador al Rusiei în Republica Democrată Congo, iar din 2008 a lucrat în aparatul central al MAE rus. Vorbeşte engleza, franceza şi bulgara. În prezent, Oleg Vasneţov ocupă funcţia de şef al Departamentului MAE rus pentru relaţiile cu subiectele federaţiei, parlament şi grupuri sociale.

  Potrivit surselor de informaţie ale ziarului rus, Oleg Vasneţov va prelua funcţia de ambasador al Rusiei la Chişinău începând cu luna martie.

  Publicaţia Kommersant subliniază că această rocadă de cadre, chiar dacă este una conform planului, va avea loc pe fondul unei „deteriorări fără precedent a relaţiilor dintre Federaţia Rusă şi Republica Moldova şi al perspectivelor de retragere a Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente (CSI)”.