Igor Dodon, președinte al Republicii Moldova,

Igor Dodon a decorat cu „Ordinul Republicii” doi lideri separatiști din Găgăuzia

  Președintele țării, Igor Dodon, i-a decorat pe doi lideri ai mișcării separatiste din Găgăuzia, de la începutul anilor ’90 – Mihail Kendighelean și Stepan Topal – cu Ordinul Republicii, numindu-i „adevărați patrioți” ai Moldovei, anunță ziarulnatiunii.md.

  Anunțul a fost făcut la Comrat, unde Igor Dodon a participat la ceremoniile organizate cu ocazia aniversării a 23 de ani de la adoptarea legii care oferă Găgăuziei un statut special de autonomie. Dodon a depus flori, împreună cu bașkanul Irina Vlah, la placa memorială unde ar urma să fie ridicat un monument poporului găgăuz. 

Igor Dodon, președinte al Republicii Moldova,
Imagine simbol, sursa: cugetliber.ro

  „Moldova se poate afirma ca stat doar luând în considerație interesele Găgăuziei și ale Transnistriei. Greșelile comise în ultimele câteva luni arată că, din păcate, conducerea Paramentului nu înțelege asta. Dar o înțelegem noi și majoritatea cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon.

  Administrația de la Comrat a primit felicitări cu această ocazie și din partea autorităților separatiste de la Tiraspol.

   Mihail Kendighelean este unul dintre organizatorii așa-zisului congres  al deputaților de la Comrat, care în 1989 proclama înființarea unei republici găgăuze ca parte componentă a URSS, iar Stepan Topal a fost președinte al pretinsului legislativ al autoproclamatei republici găgăuze, începând cu anul 1990.
Vezi discursul lui Igor Dodon, din 23 decembrie.