poliția, polițiști, IGP, arme, automat, pistol

Manifestări consacrate Zilei Poliţiei Naţionale

Sâmbăta trecută, la Cimişlia au fost desfăşurate mai multe acţiuni festive în cadrul  unei zile a uşilor deschise consacrate împlinirii a 17 ani de la înființarea Poliţiei Naţionale a Republicii Moldova.

La manifestările de sărbătoare au fost prezenţi veterani ai organelor afacerilor interne, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, şefi ai serviciilor desconcentrate în teritoriu, tinericare au participat la acţiunea „Din culisele poliţiei”, conducători de organizaţii nonguvernamentale, lideri şi membri ai sectoarelor de vecinătate, angajaţi ai presei locale, alţi oaspeţi.

Programul festivităţilor a debutat la ora 8 şi 30 de minute cu depuneri de flori la monumentul eroilor căzuţi în războiul din Transnistria, memoria acestora fiind cinstită de către colaboratori ai Inspectoratului raional de poliţie, de veterani de război şi membri ai societăţii civile.

Începând cu ora 9 şi 20 de minute,oaspeţilor prezenţi în incinta Inspectoratului de poliţie Cimişlia le-au fost demonstrate, în cadrul unei expoziţiei organizate în aer liber, mijloacele speciale şi de intervenţie din dotarea subdiviziunii, a fost permis accesul în automobilele de serviciu, a fost prezentat panoul cu realizările angajaţilor Inspectoratului pe parcursul anului în curs, a fost efectuată o excursie prin sediul subdiviziunii, unde s-a putut lua cunoştinţă de structura statelor de personal, desarcinile fiecărui serviciu, deperformanţele sportive înregistrate de către poliţişti. 

Pe parcursul acestor activităţi, tuturor celorprezenţile-au fost repartizate calendare cu imaginea Inspectoratului de poliţie Cimişlia şi pliante informative asupra condiţiilor şi beneficiilor activităţii în organele de interne, precum şi despre admiterea la studii la Academia de Poliție „Ştefan cel Mare” a MAI.

Alături de gazde, în desfăşurarea acestor şi altoracțiuni organizatorice au fost implicaţi angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Poliţie, ai Serviciului Salvatori şi Pompieri, ai Serviciului Pază de Stat şiai Poliţiei de Frontieră.

Programul adunării a inclus familiarizarea audienţei cu strategia de dezvoltare a poliţiei, inclusiv a poliţiei comunitare, cu acţiunea „Din culisele poliţiei”. De asemenea, a fost prezentat un filmuleţ privind metodele de activitate şi acţiunile poliţiei. Toate acestea au fost însoţite de comentariile de rigoare ale participanţilor la realizarea proiectului.

Programul a conţinut un mesaj de felicitare adresat audienţei de către Dan Pîrlici, şeful Inspectoratului de poliţie  Cimişlia.

S-a ţinut unui moment de reculegere în memoria celor căzuţi la datorie.

Au fost acordate menţiuni angajaţilor, veteranilor, precum şi reprezentanţilor societăţii civile care şi-au adus o contribuţie semnificativă la realizarea programelor şiacţiunilorpoliţiei pe parcursul anului.

Cuvinte de felicitare au adresat sărbătoriţilor şi oaspeţii prezenţi la solemnitate.La sfârşit, a avut un concert în care au evoluat colective artistice din raion,  dar şi invitaţii speciali, soliştii Ion Raţă şi Gheorghe Ţopa. Conducerea instituţiei a oferit micilor artişti amatori cadouri şi dulciuri, iar pentru veterani a fost organizată o masă de sărbătoare.