Șefii Agențiilor de Dezvoltare Regională, Foto: Anticorupție.md

Averile șefilor Agențiilor de Dezvoltare Regională, declarate în 2016: transfer de bani din Dubai, cotă-parte în afaceri cu mobilă şi indemnizaţii de zeci de mii de lei

  Cei trei şefi ai agenţiilor de dezvoltare regională din Republica Moldova, toţi afiliaţi PD, au donat acestei formaţiuni zeci de mii de lei pe parcursul anului 2016. Potrivit declaraţiilor de avere, unul dintre ei, responsabil de regiunea Sud, are în proprietate mai multe imobile, dar şi datorii de sute de mii de lei.
     Cel din Centru, ex-director la clubul de fotbal „Milsami Orhei”, este asociat în două companii, iar directorul ADR Nord se află în prezent pe banca acuzaţilor într-un dosar de corupţie, fiind suspendat din funcţie. 

Șefii Agențiilor de Dezvoltare Regională, Foto: Anticorupție.md
Șefii Agențiilor de Dezvoltare Regională, Foto: Anticorupție.md

  Potrivit portalului Anticorupție.md,  directoarea ADR Sud din anul 2009, Maria Culeșov, a avut anul trecut un salariu de funcție de 180.000 de lei și alte peste 68.000 de lei de la Universitatea de Stat din Cahul. 
  Potrivit declarației de venit, în a doua jumătate a anului, ea a primit peste 18.000 de euro din Dubai pentru construcția casei de locuit. Totodată, femeia a contractat un credit de 200.000 de lei, cu rata dobânzii de 12,5%, pe care trebuie să-l întoarcă până în 2030. 

  Culeșov a trecut pe hârtie două apartamente, unul cumpărat în 1995 și altul moștenit în 2006, un spațiu comercial, o casă de locuit de 70 de metri pătrați, cumpărată în 2015 și alta, cu o suprafață de 112 metri pătrați, fiind construcție proprie. Femeia a indicat și automobilul de marcă Ford Fusion, fabricat în 2008 și cumpărat în același an. 
  Acum doi ani, potrivit portalului Moldova Curată, Maria Culeșov a ajuns în vizorul Comisiei Naționale de Integritate (predecesoarea ANI), după ce și-a angajat soțul în calitate de șofer și ginerele în calitate de jurist în cadrul instituției pe care o conduce.

  Toţi cei trei șefi, au fost vizaţi în ancheta „Milioanele democraților (II): Președinți de raioane, consilieri, funcționari și angajați ai întreprinderilor de stat, printre sponsorii fideli ai PD”Maria Culeșov şi Viorel Jardan au donat  în 2016 PD câte 50.000 de lei, iar Ion Bodrug 10.000 de lei. 

  Citește articolul integral pe Anticorupție.md