(Video) Teatrul din Cahul a prezentat un spectacol la Cimișlia

    La finele săptămânii trecute, mai mulți elevi de la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din orașul Cimișlia au avut ocazia să privească spectacolul „Cu jăraticul pe buze”, montat după romanul scriitorului Ion Iachim, care a fost prezentat de teatrul „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din orașul Cahul.

Secvență din cadrul spectacolului prezentat la Cimișlia

  Vizita trupei de actori din sudul țării a fost posibilă grație unui acord de colaborare dintre teatrul municipal din Cahul și liceul din Cimișlia. Cel dintâi a început, acum trei ani, să ofere artistice elevilor cunoștințe care au optat să  învețe în clase cu profil de arte. 

  Sala casei de cultură din localitate a fost arhiplină de copii care au venit să urmărească magia unui spectacol.

  Prezent la eveniment, poetul Iulian Filip i-a felicitat pe elevi cu ocazia acestui frumos eveniment și le-a urat vizionare plăcută, menționând că amintirile din copilărie ale lui Ion Creangă pot fi înțelese pe deplin abia la bătrânețe.

  Spectacolul, al cărui protagonist principal este sfătosul bunic de la Humulești, îl prezintă pe Creangă în mai multe ipostaze. Inițial, evenimentele se desfășoară pe vremea când povestitorul era profesor la școală. Ulterior, acesta este dus la judecata de apoi de către moarte, al cărei rol este jucat de actrița emerită Rodica Ciobanu. 

  La sfârșit de spectacol, copiii le-au mulțumit actorilor pentru sărbătoarea pe care le-au adus-o prin aplauze furtunoase și numeroase buchete de flori, oferite personajelor îndrăgite.

  Teatrul Republican Muzical-Dramatic „Bogdan Petriceicu Hasdeu” a fost fondat în anul1987 în calitate de instituţie profesionistă de teatru, menită să promoveze în zona de sud a ţării valorile cultural-literare, atât naţionale, cât şi universale. Pe parcursul activităţii, instituţia a avut un repertoriu valoros şi divers, montând pe scena sa circa 100 de spectacole şi promovând actori importanţi pentru cultura autohtonă.