Cel mai activ ONG din mediul urban, care promovează voluntariatul în țară, este de la Cahul

  Este vorba de Asociaţia Obştească „Perspectiva”. Premiul a fost acordat la 3 decembrie de către Monica Babuc, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, în cadrul Festivalului Voluntarilor, ediţia 2017.

  În discursul de inaugurare, Monica Babuc a adus sincere felicitări tuturor celor care nu au pregetat și s-au dedicat voluntariatului. Or, voluntarii reprezintă o resursă valoroasă și indispensabilă oricărei comunități, iar activitățile pe care aceștia le desfășoară trebuie încurajate și promovate.

  Oficialului i-a revenit deosebita plăcere să înmâneze trofeele și diplomele celor mai active ONG-uri din mediul urban și cel rural, a căror contribuție la dezvoltarea societății noastre nu poate și nu trebuie să fie neglijată.

  Organizaţia „Perspectiva” este o asociaţie obştească regională, nonprofit, neguvernamentală, apolitică, înregistrată la 22 noiembrie 2014. Scopul Asociaţiei este informarea şi încadrarea tineretului în viaţa socială, economică, culturală.

  Beneficiarii ai activităţilor sunt studenţii şi profesorii colegiului industrial–pedagogic din or. Cahul, cât și tinerii din regiunea de sud a Republicii Moldova.

  Festivalul Voluntarilor, organizat pentru prima dată în 2003, a devenit deja o tradiţie în Republica Moldova şi se desfăşoară în fiecare an cu prilejul Zilei Internaţionale a Voluntarilor.