Al treilea raion din Republica Moldova s-a înfrăţit cu judeţul Dâmboviţa din România     

 

  Raionul Căuşeni şi judeţul Dâmboviţa (România) au stabilit oficial relaţii de înfrăţire. Înţelegerea de cooperare a fost semnată într-un cadru festiv de către conducătorii celor două unităţi teritorial-administrative, transmite moldpres.md.
Acesta este al treilea raion din Republica Moldova care stabileşte legături de colaborare reciproc avantajoase cu judeţul nominalizat.

  Gazda evenimentului, Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a subliniat importanţa istorică a acestei înfrăţiri, încheiată în data când este sărbătorită Ziua Naţională a României.
„Este un eveniment care vine să reconfirme ideea de unitate naţională şi frăţie”, a menţionat Alexandru Oprea. 

  La rândul său, preşedintele raionului Căuşeni, Nicolae Gorban, a apreciat susţinerea partenerilor de peste Prut pe care o vede ca un început de reîntregire a neamului.
„Am găsit aici prieteni, am găsit susţinere, oameni cu suflet mare şi idei de ajutor. Sunt nişte idealuri la care ţinem foarte mult”, a precizat Nicolae Gorban.

  În cadrul şedinţei festive de la Târgovişte, a fost semnat şi primul protocol de colaborare, la nivel educaţional, între administraţiile judeţului Dâmboviţa şi raionului Căuşeni.

   Anterior, judeţul Dâmboviţa din România încheiase acorduri de înfrăţire cu alte doua raioane din Republica Moldova – Ştefan Vodă şi Ialoveni.