Atenție! A apărut o nouă metodă de escrocherie

  Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice al Inspectoratului Național de Investigații, anunță despre apariția unei noi metode de escrocherie prin intermediul mesajelor SMS de la numere care provin din diferite țări ( Madagascar, Nigeria, etc).

   Astfel, escrocii prin intermediul mesajelor scurte, informează despre o presupusă citație care necesită recepționare urgentă și indică un număr de contact :”+261340551750”. 

   Conținutul sms este următorul „Serviciul Info MAI: D-str aveți pentru primire Scrisoare Recomandata #1289, din 5.12.2017. Pentru detalii sunați (8.00-20.00): +261340551750”. 

   Apelarea numărului de telefon indicat în conținut, va fi urmată de vocea unui robot și deposedarea apelantului de o sumă considerabilă, întrucât acesta reprezintă un număr din categoria celor cu suprataxă.

    Astfel, în vederea evitării achitării unor taxe suplimentare, ofițerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice recomandă:

– să se adreseze la poliție în cazul depistării unui asemenea mesaj;

– să verifice originea mesajelor recepționate ( numărul/operatorul);

– în cazul recepționarii, sub nici o forma nu se recomandă apelarea acestor numere.

   Persoanele care a avut de suferit în urma acestor acțiuni ilegale ale persoanelor neidentificate, sunt rugați să se adreseze la Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice al INI, de pe strada Bucuriei 14, mun. Chișinău.