colhoz, pobeda, comrat

Singurul colhoz din Moldova a fost prădat

  Incidentul s-a produs joi noaptea în satul Copceac, raionul Ceadâr-Lunga, Găgăuzia. Hoţii au pătruns prin efracţie în sediul cârmuirii, de unde au sustras 300 de mii de lei. Banii erau destinaţi achitări de premii cu ocazia jubileului de 70 ani ai colhozului, marcat pe 25 noiembrie, relatează gagauzmedia.md

  Administraţia colhozului susţine că banii erau păstraţi într-un safeu şi erau destinaţi achitării primelor pentru angajaţi. 

colhoz, pobeda, comrat
Imagine simbol

  „De obicei, noi decontăm banii din bancă şi imediat îi distribuim salariaţilor. Noi niciodată nu păstram banii în safeu. Dar pentru serbare trebuia să-i punem în plicuri. Şi i-au furat”, a declarat președintele colhozului „Pobeda”, Nicolai Dragan. 

  Pe marginea acestui caz a fost deschis un dosar penal pentru furt în proporţii deosebit de mari. Făptaşii încă nu au fost identificaţi.

  „Legea prevede o pedeapsă de la șapte până la 12 de închisoare pentru astfel de infracţiuni. Poliţiștii întreprind acţiuni de identificare şi reţinere a persoanelor care au săvârşit această faptă”, a declarat ofițerul de presă al IP Găgăuzia, Snejana Tucan.

  Colhozul „Pobeda” este singura structură economică de acest fel din Republica Moldova, dar și din toată Europa. Acesta a fost fondat în 1947, iar de atunci nu și-a încetat activitatea nici pentru o zi.