Autospeciala salvatorilor din Bașcalia, sursa:SPCSE/Facebook.

Satul Bașcalia din r. Basarabeasca are o nouă unitate de pompieri și salvatori

    Un nou post de salvatori și pompieri  a fost inaugurat marți în satul Bașcalia,  raionul Basarabeasca, se anunță într-un comunicat al instituției.

   Stația a fost inaugurată în urma bunei colaborări dintre autoritățile publice locale și Serviciul Situații Excepționale al MAI.
   În cadrul noului post  de pompieri și salvatori, vor activa 6 pompieri civili, care au menirea de a lichida situațiile excepționale din localitățile Bașcalia și Cioc-Maidan. Aceștia vor interveni nu doar la lichidarea incendiilor, dar și la accidente și alte situații de risc. 

Autospeciala salvatorilor din Bașcalia, sursa:SPCSE/Facebook.
Autospeciala salvatorilor din Bașcalia, sursa:SPCSE/Facebook.

   La evenimentul de inaugurare a postului conducerea IGSU reprezentată de șeful adjunct Alexandru Oprea a remarcat importanța funcționării a astfel de posturi pentru prevenirea și intervenția operativă în situații de risc.

   Despre necesitatea intervenției pompierilor civili au vorbit și reprezentanții autorităților publice, dar și deputatul Parlamentului Republicii Moldova, Dumitru Diacov.

  Pentru ca postul de salvatori să  activeze în regim permanent, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a oferit unității o autospecială de intervenție.
   De asemenea, pompierii civili au beneficiat  de instruire din partea salvatorilor profesioniști, pentru a putea interveni în situații de risc.
  La moment, în toată țara activează 38 de posturi civile de salvatori și pompieri, care servesc forța primară de intervenție pînă la venirea echipelor profesioniste.
       Conform Programului de consolidare a serviciului salvatori și pompieri în localitățile rurale din țară, urmeze să activeze peste 100 de stații civile.