Recoltarea porumbului, foto.Gazeta de SUD(Daniel Aramă).

În acest an, agricultorii români au înregistrat recolte istorice la nouă culturi agricole

   România a înregistrat în acest an istorice istorice la nouă culturi agricole, ceea ce arată dimensiunea potențialului pe care îl dispunem, a declarat, luni, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la o dezbatere privind satul românesc desfășurat la Academia Română.

  „În acest an au fost înregistrate istorice istorice la nouă culturi care dau dimensiunea, pe de o parte, a potențialului pe care îl dispunem, a unei cercetări care a pus în spațiul culturii soiuri și superioare de înaltă calitate, dar și a bravilor fermieri, a bravilor cetățeni , oamenii ai satelor care au rămas legați de acest loc și au reușit să se mobilizeze din punct de vedere tehnic, să realizeze ceea ce astăzi, cu respect, prezentăm și cu dorința de a ne consacra în acest domeniu. ..) Agricultura rămâne principala sursă pentru satul românesc „, a spus Daea.  

Recoltarea porumbului, foto.Gazeta de SUD(Daniel Aramă).
Recoltarea porumbului, foto.Gazeta de SUD(Daniel Aramă).

Acesta a precizat că „datorită cercetării și nu numai”, România a realizat în prezent cea mai mare producție de corn din istorie, deși nu a oferit cifre în acest sens.

  „La cultura porumbului, acum 27 de ani, era o producție de aproape trei tone de porumb de porumb la unitatea de suprafață. Sigur, în evidențele noastre introducem și indicatorul de corn știuleți pentru a fi mai expresiv în dorința de a demonstra ce se poate dar, în prezent, datorită cercetării și nu numai, putem spune astăzi că România realizează cea mai mare producție de corn din istorie „, a subliniat ministrul Agriculturii.

  În ceea ce privește producția de grâu, șeful MADR susține că o producție de 8-10 tone la hectar realizată în unele unități agricole a fost posibilă numai cu ajutorul cercetării agricole, „care a continuat indiferent de opreliștile vremii”.