ajutor social,

Mai multe familii din raionul Ștefan Vodă vor primi ajutor financiar

  Familiile social-vulnerabile din mai multe sate din raionul Ștefan Vodă vor primi ajutor financiar. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul unei ședințe a Comisiei pentru protecția copilului aflat în dificultate.

  Trei membri ai comisiei s-au deplasat în teritoriu pentru a examina situația solicitanților de ajutor bănesc, ale căror dosare au fost prezentate de asistenții sociali din localitățile Purcari, Căplani, Palanca și Olănești. Drept urmare, au fost alese cinci familii care vor beneficia de ajutorul bănesc. 

ajutor social,
Imagine simbol, sursa: caritas.md

  O familie cu trei copii din satul Olănești va primi 8000 de lei pentru procurarea mașinii de spălat și branșarea la apeduct. Familia cu șapte copii din satul Purcari va primi 15 mii de lei pentru reparația casei. De asemenea, pentru procurarea materialelor de construcție, un tată din satul Palanca, ce își crește singur cei trei băieței, va primi 6000 de lei, iar familia din satul Căplăni va primi 4500 de lei, acordați pentru reparația casei.

  Asistentul social din comuna Răscăieți a depus dosarul pentru o familie cu patru copii cu vârsta de până la 13 ani pe care îi crește mama singură. Aceștia au nevoie de bani pentru procurarea unei case, deoarece familia nu dispune de spațiu locativ și stă în chirie, cu riscul de a fi dată afară în toiul iernii de către proprietarul casei. În cadrul ședinței, primarul de Răscăieți a informat că a fost găsită o casă care se vinde cu două mii de euro, iar din bugetul local al anului 2018, familia va primi ajutor financiar.
Membrii comisiei au decis alocarea a 6500 de lei pentru întreținerea copiilor pe perioada rece a anului, cu condiția de a reexamina problema în anul 2018.

  La ședință s-a adus la cunoștință că donatorii din țările europene caută familii din Moldova aflate în situație dificilă pentru a le acorda ajutor în ajunul Crăciunului. În context, a fost transmisă binefăcătorilor informația despre familia din Răscăieți, unde mama luptă din răsputeri pentru a crește și educa cei patru copii care merită o viață mai bună.